начало

Проблемите с ЕИСС станаха тема при избори за председатели на съдилищата Проблемите с ЕИСС станаха тема при избори за председатели на съдилищата

Отн. предлагане и приемане на реклама от журналист

Трудовоправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.


Отн. предлагане и приемане на реклама от журналист

Мнениеот Assja » 12 Окт 2001, 03:09

Имат ли право журналисти да продават рекламно време, ако са на трудов договор и ако в медията, където са назначени съществува рекламен отдел, чиято единствена и основна дейност е предлагането и продажбата на реклама,приходите от която са за издръжка на медията. Ако да, или не, то има ли закон/наредба или други указания, уреждащи и контролиращи тези действия. В повечето случаи рекламните агенти работят на хонорар.Всяко едно вмешателство в работата им нарушава създадени вече схеми, правила, контакти, а в нередки случаи се дублират ситуации, които не са положителни както за рекламодателя на първо място, така и за изпълнителя. Не е без значение и крайният месечен финансов резултат за рекламния агент, който получава процент от сделка, докато един журналист освен работна заплата получава и допълнителни хонорари. Ако съществува правно основание журналистите да не изземват функциите на рекламните отдели, то моля за компетентен отговор и коментар.А ако и Вие сте попадали в подобни ситуации споделете Вашето мнение.
Assja
 

RE: Отн. предлагане и приемане на реклама от журналист

Мнениеот Свилен » 12 Окт 2001, 22:42

Ася, отношенията между журналистите и медията, за която работят се уреждат само между тях и ако има уговорка, че ако журналистите докарат рекламодател ще има комисионна - ами значи работят и като агенти. Няма нещо, което според мен да ги органичава. Макар че, ако има някой, който да познава добре медийното законодателство, не е лошо да напише нещо по въпроса.
Свилен
 


Назад към Трудово право


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 8 госта


cron