начало

Част от витражите в Съдебната палата осъмнаха като почернени Част от витражите в Съдебната палата осъмнаха като почернени

трудов въпрос

Трудовоправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.


трудов въпрос

Мнениеот мелиса » 21 Окт 2003, 22:05

ситуацията е следната: баща ми работи в бдж. всяка година им правят профилактични прегледи в друг град. тази година баща ми отиде на 25 септември и лекарите са му казали един от следващите четвъртъци да отиде още веднъж. не са посочили точно кой и баща ми е решил това да стане след 23 октомври /когато му предстои ТЕЛК/
баща ми е втора степен инвалид с право на работа. днес обаче прекия му началник му е казал че го отстранява от работа и то от 29 септември!!! като го пуска в отпуска със задна дата!!! и му дава срок до 6 ноември да отиде на този профилактичен преглед. това е .
имам няколко въпроса
1. възможно ли е да бъде в отпуска със задна дата като през това време всеки ден е ходил на раобота и се е разписвал в дневната книга??
2 може ли да бъде задължен от прекия си шеф да отиде в точно определен срок на този преглед?
3. баща ми не е подписвал молба за отпуска-твърде е възможно след 5-6 дена шефа му му каже че е дисциплинарно уволнен поради неявяване на работа??
4.къде да се обърна-към синдикатите,инспекцията по труда или към по-висшестоящия началник?
мелиса
 

Re: трудов въпрос

Мнениеот Sali » 22 Окт 2003, 09:51

Inspektsia po truda i advokat trudovo pravo+sindikati
Sali
 

Re: трудов въпрос

Мнениеот gogo-1 » 22 Окт 2003, 10:34

Не може да бъде в отпуск баща ви след като е ходил на работа и се е подписвал в присъствената книга. Още повече не е подавал молба за отпуска. Работодателя маже едностранно да реши да му даде отпуската само когато отпуската се отнася за минали години. Но в никакъв случай не може да бъде със задна дата.
gogo-1
 


Назад към Трудово право


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 6 госта


cron