начало
Орган към Съвета на Европа настоя за реформа на съдебната Орган към Съвета на Европа настоя за реформа на съдебната "реформа"

Инспекция по труда и компетентност

Трудовоправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.


Инспекция по труда и компетентност

Мнениеот pitasht » 30 Окт 2008, 11:24

Уволнен е учител. Издадена е заповед за това, като в нея е упоменато, че на лицето се дължат следните суми-обезщетение за неизплатен годишен отпуск, обезщетение за неспазено предизвестие, а се дължи и обезщетение по чл.222 КТ, което не е упоменато.
Подаден е сигнал до ИТ, но тя бланкетно отговаря, че спорът е за съда. Проверка поне от отговора при работодателя не е правена.
Въпросът ми е може и длъжна ли ИТ да направи проверка щом лицето твърди, че вече над три месеца не му се изплащат сумите по заповедта и може ли да налага глоби за това забавяне? Отделно лицето твърди, че са останали дължими и суми по диференцирано заплащане от трудовото възнаграждение, като ИТ е решила изобщо да не обсъжда този въпрос, тъй като вероятно и идея си няма какво е това?
pitasht
Активен потребител
 
Мнения: 1244
Регистриран на: 19 Май 2006, 09:18

Re: Инспекция по труда и компетентност

Мнениеот newamericanec » 30 Окт 2008, 12:31

newamericanec
Нов потребител
 
Мнения: 2
Регистриран на: 29 Окт 2008, 15:51

Re: Инспекция по труда и компетентност

Мнениеот pitasht » 30 Окт 2008, 15:12

Преди да напиша темата прегледах въпросната страница, попрочетох КТ и проверих дали няма нещо подобно във форумите. Като не открих нищо си позволих да пиша. Та какъв Ви е отговорът? Според ИТ гр. Х явно няма нужда от проверка и явно след като няма проверка няма нарушение. Така ли е?
pitasht
Активен потребител
 
Мнения: 1244
Регистриран на: 19 Май 2006, 09:18

Re: Инспекция по труда и компетентност

Мнениеот Ntriple » 30 Окт 2008, 17:12

От ГИТ няма да ви помогнат в случая. И по двата въпроса трябва да се обърнете към съда.
Ntriple
Младши потребител
 
Мнения: 67
Регистриран на: 23 Мар 2008, 21:02


Назад към Трудово право


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 2 госта


cron