начало

Проблемите с ЕИСС станаха тема при избори за председатели на съдилищата Проблемите с ЕИСС станаха тема при избори за председатели на съдилищата

чл.225 КТ

Трудовоправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.


чл.225 КТ

Мнениеот пенкова » 13 Сеп 2004, 14:40

Здравейте, бихте ли ми помогнали с идея, как се доказва в съдебно заседание факта, че съм останала без работа за периода от 6 м. в следствие на незаконно уволнение. Представих удостоверения от бюрото по труда за налична регистрация там, но съдът отново иска друг вид доказателства. Предварително благодаря.

[%sig%]
пенкова
 

Re: чл.225 КТ

Мнениеот донна2 » 13 Сеп 2004, 14:49

удостоверение от агенцията по заетостта /бюрото по труда/ ,че сте регистрирана като безработна и към еди коя си дата се водите още такава и декларация от вас
че за периода от.......до сте били без работа /то удостоверението обезмисля декларацията ,но ..../, може да изискате и справка от НОИ ,от която да е видно какви осигуровки са ви внасяни за периода през ,който сте били без работа
донна2
 

Re: чл.225 КТ

Мнениеот desiva » 13 Сеп 2004, 15:11

Благодаря, Донна:) Именно защото представих такива декларации от БТ в съд. заседание, а съдът въпраки това с определение отмени даденият ход на делото по същество и даде указания да се изложат обстоятелста и съображения относно претенцията по 225, реших че има нещо специфично, което съм пропуснала.
desiva
Младши потребител
 
Мнения: 72
Регистриран на: 27 Окт 2003, 17:57
Местоположение: София

Re: чл.225 КТ

Мнениеот Thody » 13 Сеп 2004, 17:36

Можете да представите трудовата/служебната си книжка, от която да се види дали има нанесено постъпване на работа след уволнението ви. Трудовата книжка е официален документ, в който всеки работодател е длъжен да вписва постъпването на работа на служителя, а последният е дължен да я представя за попълване. Иначе освен тр.книжка и изброените по-горе от колегите документи няма друг начин да докажете отрицателен факт, т.е.-че нещо не се е случило / не сте постъпвала на работа/.
Thody
 


Назад към Трудово право


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 4 госта


cron