начало

Започва подаването на документи в конкурса за ДСИ Започва подаването на документи в конкурса за ДСИ

Отпуск по майчинство

Трудовоправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.


Отпуск по майчинство

Мнениеот Елица » 08 Сеп 2004, 17:01

Здравейте!
Надявам се, че не съм объркала мястото където да задам въпроса си. Много ще се радвам, ако някой ми отговори компетентно и ясно. В момента съм в платен отпуск по майчинство. Имам необходимия трудов стаж за да ползвам 2 години. До момента съм използвала 9 месеца. Канят ме да го прекъсна и да се върна на работа. Въпросът ми е, ако прекъсна майчинството си, дали бих могла при нужда да си го пусна отново или окончателно загубвам права. Дано да съм задала правилно въпроса си. Предварително благодаря на всички, които ще ми отговорят!
Елица
 

Re: Отпуск по майчинство

Мнениеот BlaueAugen » 09 Сеп 2004, 13:07

Можете да го прекъсвате и възобновявате в рамките на двете години. Не би трябвало да ви създават проблеми, защото вие имате право на отпуск до навършване на 2 г. на детето и прекъсването му не означава, че сте се отказали окончателно от това свое право.
BlaueAugen
 


Назад към Трудово право


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 4 госта


cron