начало

Започва подаването на документи в конкурса за ДСИ Започва подаването на документи в конкурса за ДСИ

Редовен годишен отпуск след майчинство

Трудовоправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.


Редовен годишен отпуск след майчинство

Мнениеот Новачка » 02 Сеп 2004, 12:02

Предстои ми да изляза в отпуск по майчниство, не съм ползвала редовния си госишен отпуск за 2004 - 20 работни дни. Въпросът ми е мога ли да го ползвам след изтичане на 135-те дни майчиство преди отпуска за отглеждане на малко дете. Не знам дали има значение, но отбелязвам, че от 5 месеца съм в болнични и ще бъда до започване на майчиството, защото имах усложнения.
Предварително ви благодаря!
Новачка
 

Re: Редовен годишен отпуск след майчинство

Мнениеот hidalgo » 02 Сеп 2004, 16:17

Може, но добре си прецени, ако трябва се консултирай със счетоводител, кое тие най-изгодно финансово, тъй като дългият болничен ще се отрази на плащанията.
hidalgo
 

Re: Редовен годишен отпуск след майчинство

Мнениеот лунатик » 02 Сеп 2004, 17:19

Платеният отпуск не се губи - може да го ползвате след като свърши майчинството след 2-3 год., а може и 10 год. по-късно. По принцип е невъзможно /а и е доста глупаво/ след 135-те дни отпуск за бременност и раждане да ползвате платения си отпуск - та вие веднага преминавате в отпуск за гледане на малко дете до 2 г. възраст. Опредлено ще загубите, ако направите такава глупава комбинация.
лунатик
 


Назад към Трудово право


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 12 госта


cron