начало

Проблемите с ЕИСС станаха тема при избори за председатели на съдилищата Проблемите с ЕИСС станаха тема при избори за председатели на съдилищата

дисциплинарно уволнение

Трудовоправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.


дисциплинарно уволнение

Мнениеот pis » 01 Сеп 2004, 18:19

Здравейте,
Имам следния въпрос:
Извършена е кражба от строителен склад, при което към момента на установяването й не е ясно кога точно е извършена /става въпрос за порядък от 3-4 дни/. Склада се охранява от пазачи, които са на смени. В момента се води дознание за извършената кражба. Как може да бъде наложено уволнение на пазачите и по-точно на кой от всички, ако не се установи кога точно е извършена кражбата /т.е. ако не се установи конкретната вина на някой от тях/.
pis
Нов потребител
 
Мнения: 9
Регистриран на: 18 Ное 2004, 00:49

Re: дисциплинарно уволнение

Мнениеот лунатик » 01 Сеп 2004, 19:54

Няма начин да бъдат законно уволнени всичките пазачи заради провинението на един. Дисциплинарното уволнение освен прекратяване на трудовия договор е и дисциплинарно наказание.Чл. 186 КТ изисква да е установен нарушителят. А за да бъде наказан който и да е с дисциплинарно уволнение следва да се премине процедурата по чл. 190-195 КТ.
лунатик
 


Назад към Трудово право


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 12 госта


cron