Страница 1 от 1

ПЛАТЕН ОТПУСК

МнениеПубликувано на: 01 Сеп 2004, 13:04
от Bobollina
Здравейте,
до 2.08.2004г. работих в една фирма, а от 16.08 почнах в друга фирма. В първата фирма съм ползвала 10 дни от платения ми годишен отпуск. Искам да попитам дали мога да ползвам останалия годишен отпуск като платен в новата фирма и ако може с кой член се определя това право.

Благодаря

Re: ПЛАТЕН ОТПУСК

МнениеПубликувано на: 01 Сеп 2004, 13:44
от s_ogled_na_gornoto
наредба за работното време почивките и отпуските
Чл. 33. (1) Когато работник и служител с придобито право на отпуск премине на работа в друго предприятие, за календарната година на постъпването той ползува платен годишен отпуск пропорционално на прослужените месеци в това предприятие.
(2) Когато след ползуване на платения годишен отпуск в пълен размер трудовото правоотношение се прекрати в същата календарна година, работникът и служителят не дължат обезщетение на предприятието за частта от отпуската, за която не са отработили съответното време. До края на същата календарна година работникът и служителят нямат право да ползуват платен годишен отпуск освен ако за новата работа се предвижда отпуск в по-голям размер.

това означава, че ако сте почнали работа на 01.08.2004 г до края на годината имате право да ползвате 6.66 дни платен отпуск т.е. 7 дни