начало

Започва подаването на документи в конкурса за ДСИ Започва подаването на документи в конкурса за ДСИ

неплатени заплати

Трудовоправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.


неплатени заплати

Мнениеот oщетена » 12 Авг 2004, 00:13

Здравейте! Ето накратко моят случай:Работя в една кооперация като финансов директор.От близо шест месеца обаче не ми се плаща заплата,а и след като проверих ж НОИ разбрах ,че не са плащани и осигуровките ми.Как да постъпя:да си наема адвокат и да го съдя или мога направо да подам молба за издаване на изпълнителен лист и така да си получа парите?Апропо още една колежка е в моето положение ,дали ако се стигне до съд ,можем да подадем една обща искова молба?Благодаря ви предварително!
oщетена
 

измамено доверие-моля уважаеми юристи ПОМОГНЕТЕ!!!

Мнениеот oщетена » 12 Авг 2004, 11:56

Здравейте! Ето накратко моят случай:Работя в една кооперация като финансов директор.От близо шест месеца обаче не ми се плаща заплата,а и след като проверих в НОИ разбрах ,че не са плащани и осигуровките ми.А иначе отношенията с шефа ми са прекрасни и постоянно ни уверява,че ще ни бъде платено,но аз вече не вярвам а и се страхувам да чакам още ,защото колкото по-голяма е сумата,толкова по-трудно ще мога да бъда обезщетена.Как да постъпя:да си наема адвокат и да го съдя или мога направо да подам молба за издаване на изпълнителен лист и така да си получа парите?Апропо още една колежка е в моето положение ,дали ако се стигне до съд ,можем да подадем една обща искова молба?Благодаря ви предварително!
oщетена
 

Re: измамено доверие-моля уважаеми юристи ПОМОГНЕТЕ!!!

Мнениеот донна2 » 12 Авг 2004, 12:11

ами много ясно като не са плащани осигуровки не могат да се теглят заплати от банката , другото е ако има черна каса да ви ги платят от там

1. вариант- Можете на базата на счет.документи доказващи вземането ви за заплати да поискате от съда да ви издаде изпълнителен лист и да образувате изп. дело


2. вариант -можете да водите и исков процес по реда на бързото производство , разбира се и двете можете с колежката ви да бъдете ищци по делото и да подадете една обща искова молба в която всяка ще уточни претенцията си
донна2
 

Re: неплатени заплати

Мнениеот Йончев » 12 Авг 2004, 13:38

Виждам че донна2 ви е посъветвала да подадете обща искова молба. Не е препоръчително предвид възможните различия в двата казуса - така делото ще се забави много. И без това бързото производство е бавно, не е нужно да го усложнявате допълнително.
Йончев
 


Назад към Трудово право


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 4 госта


cron