начало

Започва подаването на документи в конкурса за ДСИ Започва подаването на документи в конкурса за ДСИ

Договор за външно съвместителство след промените в КТ

Трудовоправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.


Договор за външно съвместителство след промените в КТ

Мнениеот newi » 26 Юли 2004, 23:10

Въпросът ми е следният: Имам основен трудов договор при продължителност на работното време от 8 ч. и допълнителен трудов договор при друг работодател с продължителност на работния ден 4ч. След промените в КТ максималната продължителност на работната седмица от 60часа се променя на 48часа. Как трябва да се промени договорът по допълнителното ми трудово правоотношение, за да не противоречи на закона. С работодателите няма проблем. Проблемът е за законосъобразността на втория трудов договор.
newi
 

Re: Договор за външно съвместителство след промените в КТ

Мнениеот донна2 » 27 Юли 2004, 06:04

Работната седмица е 5дневна с продължителност 40 часа -136 от КТ ,като в случаите на удължаване на работното време мак.48 часа -136аал.2 от КТ
Когато работника работи и по договор за външно /вътрешно съвместителство то продължителноста на раб. седмица не може да надвиши 48 часа -113 ал.2 от КТ ,разпоредбата е императивна ,тоест по д.ра за доп. труд максимално можете да работите 8 часа за работната седмица ,която е40 часа.
Не знам колко е времетраенето на раб.време по допълнителния договор ,но от 1 .08.04 г. то трябва да е до 8 часа
донна2
 


Назад към Трудово право


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 4 госта


cron