начало

Започва подаването на документи в конкурса за ДСИ Започва подаването на документи в конкурса за ДСИ

класификация

Трудовоправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.


класификация

Мнениеот христина » 14 Юли 2004, 23:18

бихте ли ми помогнали!завършила съм семестриално право,предстоят ми държавни изпити,мойте познати искат да сключат с мен трудов договор,докато завърша,малко ми е трудно да го изготвя.1)те искат да е на минимална заплата-проблема е че не зная дали да се водя от националната класификация на професиите,защото все още не съм завършила(става въпрос за юридически съветник,съответно ще върша още доста неща но...),на какъв минимум можем да сключим договора?
2)на основание на кой член от Кодекса на труда да сключа договора?
благодаря ви много!
христина
 

Re: класификация

Мнениеот net » 16 Юли 2004, 20:54

Трудовият договор се сключва като срочен или безсрочен, за пълно или непълно работно време. Във Вашия случай вероятно ще беде срочен, може и със срок за изпитване. По-важно е да се спазят минималните осигурителни прагове за дадената категория специалисти - можете да ги намерите в Закона за изпълнение бюджета на НОИ за 2004 год. Минималната заплата, на която трябва да Ви назначат трябва да е съобразена с минималния осигурителен праг да длъжността и съответния отрасъл. Например в момента минималния осигурителен праг в отрасъл търговия за аналитични специалисти е 330 лв. Така, че ако Ви назначат като юристконсулт, правен съветник или нещо подобно, което влиза в категорията аналитични специалисти, за пълно работно време минимумът е 330 лв. в търговска фирма, за 4 часа /половин работно време/ 165 лв. и върху тази сума се правят осигурителните вноски. Това е само пример, конкретният размер зависи от отрасъла и от това в коя група попада длъжността.
net
 

Re: класификация

Мнениеот лунатик » 17 Юли 2004, 07:17

Трудовият договор може да бъде и за 120 лв./месечно, но осигуровките ще са върху 330 лв.
лунатик
 


Назад към Трудово право


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: Google [Bot] и 7 госта


cron