начало

Започва подаването на документи в конкурса за ДСИ Започва подаването на документи в конкурса за ДСИ

съкращаване на щата

Трудовоправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.


съкращаване на щата

Мнениеот деси » 23 Юни 2004, 13:02

Имам някакъв спомен, че след съкращаване на бройка в щата не може да се разкрива същата до 6 месеца след това. Актуално ли е това и къде мога да прочета оригиналния текст? На бърз преглед в Апис не намерих нищо.

[%sig%]
деси
 

Re: съкращаване на щата

Мнениеот donna » 23 Юни 2004, 13:19

в КТ няма такова нещо
виж преди промяната на КТ срока за обжалване на уволненията беше 6 м. и ако уволнят някого на това основание не разкриваха щата поне 6м. щото ,ако го разкрият заповедта за уволнение при евентуално обжалване ще бъде обявена от съда за незаконосъобразна и ще я отменят
donna
Старши потребител
 
Мнения: 5350
Регистриран на: 10 Яну 2003, 19:58
Местоположение: Свищов

Re: съкращаване на щата

Мнениеот donna » 23 Юни 2004, 13:34

само да допълня сега срока за обжалване е 2 месеца ,но едно трудово дело се влачи дълго ,ако разкриете отново щата имайте предвид че и на втора инстанция могат да се представят доказателства ,те ще бъдат нови , и не се знае какво ще реши съда с две думи рискувате дори и на първа инстанция да спечелите въззивния съд може да отмени уволнението и да възстанови работника на длъжността
donna
Старши потребител
 
Мнения: 5350
Регистриран на: 10 Яну 2003, 19:58
Местоположение: Свищов


Назад към Трудово право


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 4 госта


cron