начало

Проблемите с ЕИСС станаха тема при избори за председатели на съдилищата Проблемите с ЕИСС станаха тема при избори за председатели на съдилищата

Прекъсване на трудов стаж?

Трудовоправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.


Прекъсване на трудов стаж?

Мнениеот Светлин Стефанов » 05 Май 2004, 18:05

Фирмата, в която работя си смени собственика и името. Подадохме молби за напускане, като последния работен ден бе 30.04.04. В трудовите ни договори с новия собственик фигурира датата 01.05.04, но договорите ще бъдат обявени в НОИ на 03.05.04.
1. Това прекъсване ли е на трудовия стаж?
2. Ще има ли вредни последствия върху нас?
3. Въобще колко време ще се прекъсне трудовия стаж?
Светлин Стефанов
 

Re: Прекъсване на трудов стаж?

Мнениеот лунатик » 06 Май 2004, 21:21

Светлине, отговарям ти защото никой не ще засега. Какво толкова те тревожи бе човек?
1. Вече понятието "трудов стаж" лека полека се изоставя. Има "осигурителен стаж" и той ще е важен когато дойде време да се пенсионираш. А пък отдавна е без значение дали трудовия стаж е прекъснат или непрекъснат.
2. Последствия - никакви (особено вредни)
3.Няма изобщо да се прекъсне осигурителния стаж. (ако това е от някакво значение за някого). А новия собственик може да обяви пред НОИ трудовите договори в 7- дневен срок. може и по-късно (но за това ще си плати). Но от това нищо не губите.
така, че - споко.
лунатик
 


Назад към Трудово право


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 9 госта


cron