начало

Започва подаването на документи в конкурса за ДСИ Започва подаването на документи в конкурса за ДСИ

Платен годишен отпуск на работник

Трудовоправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.


Платен годишен отпуск на работник

Мнениеот Ni4i » 13 Апр 2004, 13:59

Моля, кажете ми, може ли работодателят да не разреши ползавенто на пълния размер на платения годишен отпуск за 2004 г. на работник, който ще се пенсионира през месец август и ако може - основанието къде да го намеря.
Благодаря!!!!
Ni4i
 

Re: Платен годишен отпуск на работник

Мнениеот abettor_ » 13 Апр 2004, 14:09

Може, ако работникът е ползвал редовния си годишен отпуск за 2003 г. В този случай (при евентуално уволнение с пенсионирането) работодателят ще трябва да му плати обезщетение за неползван отпуск.
abettor_
 

Re: Платен годишен отпуск на работник

Мнениеот Ni4i » 13 Апр 2004, 15:19

Вижте, например работникът е изполвал целия си отпуск за 2003г. и сега иска да ползва целия полагаем отпуск за 2004г. от 22 работни дни. Да обаче, той няма да полага труд по съществуващото правоотношение за цялата календарна 2004г., а само за 8 месеца. Как може напр. работодателят да му разреши не 22, а например 14 работни дни , което е съразмерно на частта от време, през което той ще работи.
Ni4i
 


Назад към Трудово право


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 8 госта


cron