начало

Проблемите с ЕИСС станаха тема при избори за председатели на съдилищата Проблемите с ЕИСС станаха тема при избори за председатели на съдилищата

неспазено предизвестие

Трудовоправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.


неспазено предизвестие

Мнениеот Деси » 24 Мар 2004, 17:07

Моля за мнението ви по следния въпрос:
Работник е подал 1-месечно предизвестие за напускане. Ясно е, че дължи обезщетение ако не спази предизвестието. Но може ли да изработи примерно 15 дни от едномесечния срок и обезщетението да е само за останалата част? И какъв е документът с които трябва да се установи, ако упражнението е възможно.
Благодаря предварително.
Деси
 

Re: неспазено предизвестие

Мнениеот k » 24 Мар 2004, 18:15

Не мисля, че ще има някакъв проблем работникът, който след като е работил известно време например 15 д, както е във вашия случай, да отправи писмено известие до работодателя, че желае да се прекрати правоотношението без да се спази останалия срок от предизвестието, за което ще заплати обезщетение в размер на брутното т.възнаграждение за времето на неспазеното предизвестие - в случая 15 дни. Виж чл, 220, ал.1 КТ
k
 


Назад към Трудово право


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 10 госта


cron