начало

ВКС ще тълкува дали и кога е допустимо разгласяване на материали от разследванията ВКС ще тълкува дали и кога е допустимо разгласяване на материали от разследванията

Отпуски при участие в местни избори

Трудовоправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.


Отпуски при участие в местни избори

Мнениеот drolski » 17 Сеп 2003, 11:40

Съгласно чл.47 от ЗМИ всички, които заемат ръководни длъжности излизат в платен служебен отпуск.Съгласно чл.65 ЗДСл този отпуск е неплатен.Имам два въпроса: 1.Кои следва да се квалифицират като ръководни длъжности, и може ли един Началник на сектор или Директор на дирекция да се причисли към тези ръководни длъжности? 2.В крайна сметка какъв е този отпуск-платен или неплатен, кой от двата закона се явява специален, и кой трябва да се прилага?
drolski
Нов потребител
 
Мнения: 7
Регистриран на: 05 Авг 2003, 17:21

Re: Отпуски при участие в местни избори

Мнениеот drolska » 17 Сеп 2003, 15:04

Колега към горепосочения чл.47 ще добавя ал.2 от ЗМИ - времето през което кандидатите за съветници и кметове са участвали в предизборната кампания, ако са в служебен отпуск се зачитат за трудов стаж.
Въпросът ми е: Тук за какво правоотношение става дума - за трудово или за служебно?
А съгласно чл.65 ал.2 от Закона за държавния служител за времето на предизборна кампания, през което държавния служител се кандидатира за изпълнение на мандатна длъжност в органите на държавна власт, той ползва неплатен служебен отпуск, който се признава за служебен тлудов стаж?
В какъв отпуск следва според Вас да излезе един държавен служител - кандидат за кмет - платен или неплатен, и за какъв следва да се зачита този стаж - за служебен или трудов?
drolska
 

Re: Отпуски при участие в местни избори

Мнениеот ***** » 18 Сеп 2003, 09:40

Колеги Моля Ви
Кажете нещо по въпроса
*****
 


Назад към Трудово право


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: Google [Bot] и 5 госта


cron