начало

Удължиха извънредната обстановка до 30 април Удължиха извънредната обстановка до 30 април

Програми за заетост от БТ и взимане на хонорар

Трудовоправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.


Програми за заетост от БТ и взимане на хонорар

Мнениеот pixmix » 11 Яну 2021, 15:01

Привет на всички! Въпросът ми е следният:
Работя по програма за 2г. от БТ "ОП - Развитие на човешките ресурси". За която програма, колкото и да съм търсил не откривам конкретна информация за правата и задълженията на работещите по нея
Та искам да попитам:
1. ако по време на програмата ми предложат да подпиша договор за хонорар от друго предприятие ще бъда ли в нарушение и какви санкции може да има. Размерът на хонорара е 150лв.
2. Този хонорар може ли да ми попречи за предстояща нова регистрация като безработен след изтичане на програма - след 2месеца
Ще съм благодарен да отговорите
pixmix
Нов потребител
 
Мнения: 1
Регистриран на: 11 Яну 2021, 13:35

Re: Програми за заетост от БТ и взимане на хонорар

Мнениеот katerinakuch » 12 Яну 2021, 14:58

колкото и да съм търсил не откривам конкретна информация за правата и задълженията на работещите по нея
Та искам да попитам:
1. ако по време на програмата ми предложат да подпиша договор за хонорар от друго предприятие ще бъда ли в нарушение и какви санкции може да има. Размерът на хонорара е 150лв. - Щом няма изрична забрана да сключвате договор с други предприятия, спокойно си подпишете този договор.

2. Този хонорар може ли да ми попречи за предстояща нова регистрация като безработен след изтичане на програма - след 2месеца
Ще съм благодарен да отговорите - Трудно може да се приеме, че ще бъдете безработен, тъй като Вие всъщност ще получавате въпросния хонорар от 150 лв. и се приема, че сте работещ. За всеки случай обърнете се и към Инспекция по труда.
katerinakuch
Активен потребител
 
Мнения: 1140
Регистриран на: 28 Юни 2007, 12:27


Назад към Трудово право


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 10 госта


cron