начало

Забраната за свободното къмпингуване стигна до Конституционния съд Забраната за свободното къмпингуване стигна до Конституционния съд

Отново за необжалваемостта на конкурс по КТ

Трудовоправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.


Отново за необжалваемостта на конкурс по КТ

Мнениеот xaoc1973 » 04 Юли 2019, 13:06

Безспорно е, че съдебната практика у нас гласи, че резултатите от конкурс по КТ са необжалваеми от некласиран или недопуснат участник.
Но това води до обезсмисляне на конкурса, защото работодателят може да назначи когото си поиска.
Нарушава се и чл. 120 ал. 2 КРБ, защото не е изрично забранено обжалването в случая (е, има един абзац в КТ, гласящ, че решението на работодателя е окончателно, но не е вписано, че е необжалваемо по съдебен ред; тоест, звучи като окончателен административен акт - ИАА).

Когато конкурсът е проведен експертно, няма за какво да се закачи ощетеният. Но, напоследък интелектуалното ниво на администраторите рязко спадна и започна провеждането на конкурси по КТ с огромни закононарушения - непубликуване на обяви; изискване на документи, несъотносими за длъжността; нарушения на императивни разпоредби на специалните закони, касаещи длъжността и др.
Всичко това фрапиращо дразни, особено когато работодателят ти каже в лицето, че има нарушения, ама е необжалваемо и се усмихне мило ... гадно е, а като това е кмет на община - още повече ...

В тази връзка смея да попитам сведущите - ИМА ЛИ НЯКАКЪВ НАЧИН ЗА ОБЖАЛВАНЕ НА КОНКУРС ПРИ ОСОБЕНО ДРАСТИЧНИ ЗАКОНОНАРУШЕНИЯ, КАТО ГОРЕОПИСАНИТЕ?
KAPITALISMUS MACHT FREI!
xaoc1973
Потребител
 
Мнения: 322
Регистриран на: 10 Яну 2010, 09:25
Местоположение: София

Назад към Трудово право


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: Google Adsense [Bot] и 6 госта


cron