начало

„Юроактив“: Кьовеши не хареса 7 от българските кандидати за европейски делегирани прокурори „Юроактив“: Кьовеши не хареса 7 от българските кандидати за европейски делегирани прокурори

Издаване на наказателно постановление след решение на съд

Дискусии и казуси в областта на: Наказателно право, Наказателен процес, Криминалистика, Съдебни експертизи
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.


Издаване на наказателно постановление след решение на съд

Мнениеот omivalnik » 12 Дек 2020, 02:36

Добра да е вечерта!
Мой познат има следния казус : съда в Пловдив го осъжда за 500 лв затова че е карал без книжка по член на наказателния кодекс. Няма наказателна отговорност, а само администрирана, съгласно решението. Но след решението получава наказателно постановление, което е за същия случай, но този път поради това че няма гражданска и преглед и сумата пак е 500лв. В наказателното постановление и в решението е описан един и същ АУАН. Въпросът ми е дали може за едно и също нещо да бъде съден 2 пъти и правилно ли му се иска нови 500 лв. или е опит от полицията "ако мине".
Благодаря предварително!
omivalnik
Нов потребител
 
Мнения: 1
Регистриран на: 12 Дек 2020, 02:28

Назад към Наказателно право


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 6 госта


cron