начало

От понеделник приемат документи в конкурса за преместване в районните прокуратури От понеделник приемат документи в конкурса за преместване в районните прокуратури

Достатъчни доказателства за наказателно дело?

Дискусии и казуси в областта на: Наказателно право, Наказателен процес, Криминалистика, Съдебни експертизи
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.


Достатъчни доказателства за наказателно дело?

Мнениеот foxx25 » 16 Ное 2020, 19:19

Здравейте,

става дума за следното:

Лицето А бива измамено с 2000 лв от група мошеници. Разполага само със снимката на извършителката но не може да даде описание на другите участници в измамата тъй като не е имал време да ги види добре. В конкретната ситуация не е могъл да види и запомни номера на МПС в което са седели извърштелите.

Според полицията, ЕСГРАОН не е могъл да разпознае по снимката коя е извършителката.

Установен е собственика на мобилния номер чрез който е извършена измамата и е разпитан. Не се знае резултата но вероятно същият/същата е обяснил че няма представа за какво става дума.

Тъй като Гугъл помни съдържанието на много сайтове месеци наред, при търсене на горния мобилен номер излизат други обяви на същите измамници, с почти еднакво съдържание - единствено с друг мобилен номер.

При обаждане на новия номер (с цел "поставяне на капан") пристигат две лица и се опитват по същия начин да измамят, което естествено не им се удава. Този път е записан обаче и регистрационния номер на МПС с което са дошли. Съответно е даден и на полицията.

Какво би следвало според вас от тук нататък? Очевидно е че става дума за същата престъпна група. Може ли да бъде внесено делото в съда на базата на горните данни?
foxx25
Нов потребител
 
Мнения: 5
Регистриран на: 03 Мар 2020, 15:46

Назад към Наказателно право


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 3 госта


cron