Страница 1 от 1

Клиенти ме изнудиха

МнениеПубликувано на: 02 Юли 2020, 12:11
от boyadzhiev77
Клиенти ме изнудиха да им върна капаро в размер на 500 лева, след като се отказаха от услугите ми. Техен близък ми се обади по телефона и ми каза, че ще ми се случи случка, ако не им платя. Имам свидетел, който чу разговора. Платих парите, защото се уплаших.

Цялата кореспонденция с клиентите е по мейл, като в последното ми писмо към тях ги моля да не ме тормозят и искам банкова сметка, за да преведа парите. Те ми връщат имейл с данните.

Прочетох закона - заплахата към мен не е убийство или нараняване... все едно даже не е заплаха - "ще ти се случи случка". Въпросните хора не са някакви мутри или нещо подобно. Явно просто аз съм страхлив. Но въпреки това продължавам да се чувствам притеснен и да ми е неприятно след случая.

Може ли някой да ми каже какво би било развитието на нещата, ако отида в полицията с разпечатка от кореспонденцията ни и подам жалба? Благодаря!

Re: Клиенти ме изнудиха

МнениеПубликувано на: 02 Юли 2020, 20:04
от ivan_lawyer
Дуков - Георгиев - Прокуратурата на Р.Б., делото е за - на Общо събрание на входа Дуков изблъсква Георгиев от площадката - с думите - "Ще те убия, какъв си ти бе", на тази база Дуков го осъдиха и то много спретнато - сега - зависи от ситуацията - но си вървят нещата.

Re: Клиенти ме изнудиха

МнениеПубликувано на: 04 Юли 2020, 14:25
от ivanov_p
Може да си искате парите обратно, като се позовете на заплахата, но сумата е малка за да влизате в приключения по съдилища, а и не е сигурно какво ще реши съдията.