начало

Излязоха новите заповеди – шалове и шлемове вече не „минават“, само маски Излязоха новите заповеди – шалове и шлемове вече не „минават“, само маски

Закон за защита от домашното насилие (икономическо насилие)

Дискусии и казуси в областта на: Наказателно право, Наказателен процес, Криминалистика, Съдебни експертизи
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.


Закон за защита от домашното насилие (икономическо насилие)

Мнениеот atom22 » 08 Юли 2019, 19:47

Загледах се в закона който назовах в заглавието и в чл. 2 има икономическо насилие. Въпроса ми е предполагам само теоритичен, не вярвам да е имало някога дело за икономическо насилие, то явните физическите твърде рядко стигат до там... Но специално икономическото повдигана въпроси у мен за границите, до които се простира и обосновката зад тях. Става въпрос между съпруг и съпруга. Предполагам, че такъв вид насилие започва когато поискаш заплатата на партньора си с цел просто да го лишиш от доходи. Но къде свършва тълкуването на това насилие? Ако не ограничаваш човека от неговите си доходи но откажеш достъп до собствените си, тогава той може ли да претендира за това ? Ако човекът не работи по негово желание и разчита на чужд доход, който в един момент му бъде отказан под формата на протест това ще бъде ли такова насилие ? Или пък ако поискаш от него да плаща за това че му предоставяш услуга която до момента е била безплатна, може да е жилище, телевизия, вода и др. ?
atom22
Младши потребител
 
Мнения: 29
Регистриран на: 28 Апр 2018, 14:47

Назад към Наказателно право


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 6 госта


cron