начало

Назначиха двама заместници на главния прокурор, Пламена Цветанова подаде оставка като член на ВСС Назначиха двама заместници на главния прокурор, Пламена Цветанова подаде оставка като член на ВСС

Съмнения, че съседа ни краде

Дискусии и казуси в областта на: Наказателно право, Наказателен процес, Криминалистика, Съдебни експертизи
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.


Съмнения, че съседа ни краде

Мнениеот kralsk » 27 Май 2019, 15:20

Здравейте, искам да попитам имаме ли право да подадем сигнал в полицията и съответно по-късно може би е дело да заведем, затова че от половин година ни изчезват различни вещи от гаражния навес, не сме виждали кой ги краде, но сме сварвали съседа ни няколко пъти в наше отсъствие или през нощта , да е в нашия двор? Ако подадем сигнал, може ли той да ни обвини после, че нямаме доказателства, че ни изчезват вещите от него ?
kralsk
Младши потребител
 
Мнения: 56
Регистриран на: 12 Апр 2010, 15:48

Re: Съмнения, че съседа ни краде

Мнениеот lexy21 » 27 Май 2019, 23:42

Може да подадете сигнал без абсолютно никакви притеснения, стига в него да опишете фактите такива, каквито са - кога, от къде, липсата на какви конкретни вещи сте установили, как са били съхранявани и т.н. Включително колко пъти, кога и по какъв повод сте заварвали съседа във Вашия двор (и имал ли е той законен повод да е там). В сигнала няма да твърдите, че той е взел вещите Ви (напротив, коректно ще посочите, че не сте виждали Ваши вещи у него, респ. какво обяснение Ви е дал за това, че е там, където според Вас няма право да бъде), просто ще изложите фактите, така, както ще посочите и дали сте установявали някога някой друг в двора Ви, без да сте му разрешавали да бъде там.
Аватар
lexy21
Активен потребител
 
Мнения: 2585
Регистриран на: 14 Фев 2008, 18:34

Re: Съмнения, че съседа ни краде

Мнениеот kralsk » 28 Май 2019, 15:18

Много благодаря за отговора :)
kralsk
Младши потребител
 
Мнения: 56
Регистриран на: 12 Апр 2010, 15:48


Назад към Наказателно право


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 5 госта


cron