начало

Назначиха двама заместници на главния прокурор, Пламена Цветанова подаде оставка като член на ВСС Назначиха двама заместници на главния прокурор, Пламена Цветанова подаде оставка като член на ВСС

Убиеца иска компенсация от жертвата

Дискусии и казуси в областта на: Наказателно право, Наказателен процес, Криминалистика, Съдебни експертизи
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.


Убиеца иска компенсация от жертвата

Мнениеот drago1971_ » 22 Май 2019, 22:09

Здравейте,искам да обърна внимание и евентуално да получа съвет относно решението на казус който е с относителна давност но със странен (от страна на законодателната система)обрат.Историята бе излъчена по Нова телевизия на 18.05.2019 в предаването Ничия земя. Всичко започва през далечната 1995г. когато Веселин Николов Димов прострелва с пистолет(оръжието не е намерено) Слав Димитров и съпругата му Мария Димитрова.След часове Слав почива в болницата но Мария е спасена ,от там започват обаче по-големите проблеми без някакво решение и до днес. След 22 съдебни заседания Веселин е осъден на 20г.лишаване от свобода,Мария предявява иск за обжалване на присъдата...но ,се оказва че липсват 52 страници от съдебния протокол включващи показания на свидетели,доказателства и балистичната експертиза.Изчезват и съществени улики по случая,включително и якето на Веселин по което е имало следи от кръв.Делото е върнато за преразглеждане,без да има образувано разследване за изчезването на материали по казуса. Следва потвърждение на присъдата от 20г.(плюс кръвнина в размер на 31 000лв.) но след 11 години (през 2011г.)е пуснат на свобода без да бъде изплатена сумата определена като кръвнина.Съдът опрощава разноските по делото ,тъй като Веселин е признат за безработен и социално слаб. Мария получава през 2003г. три изпълнителни решения в размер на 31 000лв. и очаква неизплатената сума ,като през две години (до 2011г.) подава жалби до Съдия изпълнител. През 2015г. подава молба за преразглеждане на имотното състояние на Веселин посредством НАП , без да получи отговор. Делото по случая се води прекратено през 2016г.,поради изтичане на пет годишна давност. Тук започва и циничната страна в обрата на сагата ,през м.февруари 2019г. Мария получава искова молба срещу нея и децата и от страна на Веселин,да заплатят разноските по делата и хонорарите на адвокатите му.Приемам че всичко изглежда абсурдно но вярвам че всеки казус има решение и понеже познавам лично потърпевшите, а от 22г. съм извън България,искам по някакъв начин да помогна. Благодаря предварително за всяка информация! https://www.youtube.com/watch?v=tFvtIgbAQDY
drago1971_
Нов потребител
 
Мнения: 1
Регистриран на: 22 Май 2019, 00:18

Re: Убиеца иска компенсация от жертвата

Мнениеот lexy21 » 27 Май 2019, 23:55

Гледах предаването, когато го излъчиха (вървеше за фон по-скоро) - не ми стана много ясно за какво точно ги съдят в момента - не е за разноски по делата, обаче, по-скоро за някакви пропуснати ползи от възбрани и/или запори, налагани по изпълнителното дело. Историята наистина е... :( Щом познавате хората и искате да помогнете - не пишете по форуми, където не познаваме и няма от къде да се запознаем с фактите, а на тях директно, за да разберете за какво точно ги съдят и на какъв етап е делото.
Аватар
lexy21
Активен потребител
 
Мнения: 2585
Регистриран на: 14 Фев 2008, 18:34


Назад към Наказателно право


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 5 госта


cron