начало

Отпадна изискване, ощетяващо самоосигуряващите се пенсионери Отпадна изискване, ощетяващо самоосигуряващите се пенсионери

Убиеца иска компенсация от жертвата

Дискусии и казуси в областта на: Наказателно право, Наказателен процес, Криминалистика, Съдебни експертизи
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.


Убиеца иска компенсация от жертвата

Мнениеот drago1971_ » 22 Май 2019, 22:09

Здравейте,искам да обърна внимание и евентуално да получа съвет относно решението на казус който е с относителна давност но със странен (от страна на законодателната система)обрат.Историята бе излъчена по Нова телевизия на 18.05.2019 в предаването Ничия земя. Всичко започва през далечната 1995г. когато Веселин Николов Димов прострелва с пистолет(оръжието не е намерено) Слав Димитров и съпругата му Мария Димитрова.След часове Слав почива в болницата но Мария е спасена ,от там започват обаче по-големите проблеми без някакво решение и до днес. След 22 съдебни заседания Веселин е осъден на 20г.лишаване от свобода,Мария предявява иск за обжалване на присъдата...но ,се оказва че липсват 52 страници от съдебния протокол включващи показания на свидетели,доказателства и балистичната експертиза.Изчезват и съществени улики по случая,включително и якето на Веселин по което е имало следи от кръв.Делото е върнато за преразглеждане,без да има образувано разследване за изчезването на материали по казуса. Следва потвърждение на присъдата от 20г.(плюс кръвнина в размер на 31 000лв.) но след 11 години (през 2011г.)е пуснат на свобода без да бъде изплатена сумата определена като кръвнина.Съдът опрощава разноските по делото ,тъй като Веселин е признат за безработен и социално слаб. Мария получава през 2003г. три изпълнителни решения в размер на 31 000лв. и очаква неизплатената сума ,като през две години (до 2011г.) подава жалби до Съдия изпълнител. През 2015г. подава молба за преразглеждане на имотното състояние на Веселин посредством НАП , без да получи отговор. Делото по случая се води прекратено през 2016г.,поради изтичане на пет годишна давност. Тук започва и циничната страна в обрата на сагата ,през м.февруари 2019г. Мария получава искова молба срещу нея и децата и от страна на Веселин,да заплатят разноските по делата и хонорарите на адвокатите му.Приемам че всичко изглежда абсурдно но вярвам че всеки казус има решение и понеже познавам лично потърпевшите, а от 22г. съм извън България,искам по някакъв начин да помогна. Благодаря предварително за всяка информация! https://www.youtube.com/watch?v=tFvtIgbAQDY
drago1971_
Нов потребител
 
Мнения: 1
Регистриран на: 22 Май 2019, 00:18

Re: Убиеца иска компенсация от жертвата

Мнениеот lexy21 » 27 Май 2019, 23:55

Гледах предаването, когато го излъчиха (вървеше за фон по-скоро) - не ми стана много ясно за какво точно ги съдят в момента - не е за разноски по делата, обаче, по-скоро за някакви пропуснати ползи от възбрани и/или запори, налагани по изпълнителното дело. Историята наистина е... :( Щом познавате хората и искате да помогнете - не пишете по форуми, където не познаваме и няма от къде да се запознаем с фактите, а на тях директно, за да разберете за какво точно ги съдят и на какъв етап е делото.
Аватар
lexy21
Активен потребител
 
Мнения: 2588
Регистриран на: 14 Фев 2008, 18:34


Назад към Наказателно право


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 2 госта


cron