Страница 1 от 1

Партида за вода на несъществуващ административен адрес

МнениеПубликувано на: 14 Май 2019, 01:10
от slavka73
Здравейте на всички! Искам да попитам как би могло да се квалифицира по НК партида на ВиК издадена за несъществуващ административен адрес с буква А за номера съпътстваща незаконно водопроводно отклонение като имота към онзи момент е в идеални части на двора без делба. Има издадена служебна бележка от съответната община, че такъв адрес не съществува, а после същата община потвърждава пред Омбудсмана,че съществува и я подвежда при проверката. ВиК нямат документи нито за адреса, нито за водопроводното отклонение.
От полицията нямало данни за престъпление. Много благодаря на всички ви!

Re: Партида за вода на несъществуващ административен адрес

МнениеПубликувано на: 07 Ное 2019, 01:34
от georgiev_sfbg
slavka73 написа:Здравейте на всички! Искам да попитам как би могло да се квалифицира по НК партида на ВиК издадена за несъществуващ административен адрес с буква А за номера съпътстваща незаконно водопроводно отклонение като имота към онзи момент е в идеални части на двора без делба. Има издадена служебна бележка от съответната община, че такъв адрес не съществува, а после същата община потвърждава пред Омбудсмана,че съществува и я подвежда при проверката. ВиК нямат документи нито за адреса, нито за водопроводното отклонение.
От полицията нямало данни за престъпление. Много благодаря на всички ви!

На чие име се води партидата (клиентския номер), на Вас или на друго физическо, или юридическо лице?
И как по-точно са издали партида, без да имат документи "нито за адреса, нито за водопроводното отклонение"?!?
Опишете горното и маркираното с червен шрифт в Жалба до Районна прокуратура. Не е Ваша работа да квалифицирате деяния по НК. Това е работа на Прокуратурата. И по възможност се снабдете с копия на двете противоречиви служебни бележки (едната, от които представлява официален документ с невярно съдържание), които да приложите към жалбата.
Апропо...Решения за отказ на РП, се обжалват пред Окръжна /Градска прокуратура (за София-град).
А дали има или няма данни за престъпление - това е от компетенциите и правомощията на Прокуратурата. Полицията може да изказва само мнение и становище по случая, което не е задължително да е меродавно.