начало

Започва подаването на документи в конкурса за ДСИ Започва подаването на документи в конкурса за ДСИ

Партида за вода на несъществуващ административен адрес

Дискусии и казуси в областта на: Наказателно право, Наказателен процес, Криминалистика, Съдебни експертизи
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.


Партида за вода на несъществуващ административен адрес

Мнениеот slavka73 » 14 Май 2019, 01:10

Здравейте на всички! Искам да попитам как би могло да се квалифицира по НК партида на ВиК издадена за несъществуващ административен адрес с буква А за номера съпътстваща незаконно водопроводно отклонение като имота към онзи момент е в идеални части на двора без делба. Има издадена служебна бележка от съответната община, че такъв адрес не съществува, а после същата община потвърждава пред Омбудсмана,че съществува и я подвежда при проверката. ВиК нямат документи нито за адреса, нито за водопроводното отклонение.
От полицията нямало данни за престъпление. Много благодаря на всички ви!
slavka73
Младши потребител
 
Мнения: 12
Регистриран на: 09 Яну 2017, 11:50

Re: Партида за вода на несъществуващ административен адрес

Мнениеот georgiev_sfbg » 07 Ное 2019, 01:34

slavka73 написа:Здравейте на всички! Искам да попитам как би могло да се квалифицира по НК партида на ВиК издадена за несъществуващ административен адрес с буква А за номера съпътстваща незаконно водопроводно отклонение като имота към онзи момент е в идеални части на двора без делба. Има издадена служебна бележка от съответната община, че такъв адрес не съществува, а после същата община потвърждава пред Омбудсмана,че съществува и я подвежда при проверката. ВиК нямат документи нито за адреса, нито за водопроводното отклонение.
От полицията нямало данни за престъпление. Много благодаря на всички ви!

На чие име се води партидата (клиентския номер), на Вас или на друго физическо, или юридическо лице?
И как по-точно са издали партида, без да имат документи "нито за адреса, нито за водопроводното отклонение"?!?
Опишете горното и маркираното с червен шрифт в Жалба до Районна прокуратура. Не е Ваша работа да квалифицирате деяния по НК. Това е работа на Прокуратурата. И по възможност се снабдете с копия на двете противоречиви служебни бележки (едната, от които представлява официален документ с невярно съдържание), които да приложите към жалбата.
Апропо...Решения за отказ на РП, се обжалват пред Окръжна /Градска прокуратура (за София-град).
А дали има или няма данни за престъпление - това е от компетенциите и правомощията на Прокуратурата. Полицията може да изказва само мнение и становище по случая, което не е задължително да е меродавно.
ЗСВ-Съдиите, съдебните заседатели, прокурорите и следователите нямат право да изразяват предварително становище по възложените им дела, както и становище по дела,които не са им възложени. Съдия, прокурор и следовател няма право да дава правни консултации.
georgiev_sfbg
Активен потребител
 
Мнения: 1147
Регистриран на: 13 Окт 2009, 07:26


Назад към Наказателно право


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 6 госта


cron