начало

Започва подаването на документи в конкурса за ДСИ Започва подаването на документи в конкурса за ДСИ

Право за записване с диктофон

Дискусии и казуси в областта на: Наказателно право, Наказателен процес, Криминалистика, Съдебни експертизи
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.


Право за записване с диктофон

Мнениеот kd6309 » 22 Мар 2019, 19:08

Здравейте,

Имам следния казус - на Общо събрание на етажна собственост представител на един апартамент (да го наречем проблемен) е записвал цялото събрание с диктофон, без да предупреди присъстващите за това. В последствие в е-mail кореспонденция съобщава, че е записал цялото събрание. Предполагаме, че целите на този запис не са добронамерени. Последващото събрание започна с цитиран от наша страна чл. 32, ал. 2 от Конституцията и че не желаем да бъдем записвани. Представителят на проблемния апартамент обаче отново записа с диктофон проведеното събрание. Въпросът ми е общото събрание на ЕС счита ли се за публично/обществено събитие? Имат ли право да правят такива записи без наше знание или съгласие? Имаме ли основание да търсим правата си?
kd6309
Нов потребител
 
Мнения: 1
Регистриран на: 22 Мар 2019, 19:04

Re: Право за записване с диктофон

Мнениеот first_order » 28 Мар 2019, 09:34

Събранието на етажните собственици не е публично доколкото е ограничено до собствениьите на жилища в етажната собственост. Реда за защита е по пътя на непозволеното увреждане по 45 ззд и следващите. За наказателна отговорност няма как тъй като няма текст от закона който да предвижда наказателна отговорност. Има един текст който е неприложим тъй като записващите устройства са със свободен достъп и не подлежат на специална регламентация и разрешителен режим
first_order
Младши потребител
 
Мнения: 38
Регистриран на: 10 Яну 2018, 15:10

Re: Право за записване с диктофон

Мнениеот TheOldMan » 02 Апр 2019, 23:50

А като не искате да бъдете записвани, как се е водил протокол от събранието? Щото ако няма протокол... все едно не е имало събрание.
Аз не съм юрист. Ползвайте съветите ми на своя отговорност!
TheOldMan
Активен потребител
 
Мнения: 1611
Регистриран на: 08 Май 2008, 15:19


Назад към Наказателно право


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 6 госта


cron