начало

1000 лв. глоба за кандидат за младши съдия, представил фалшиви препоръки от юристи пред ВСС 1000 лв. глоба за кандидат за младши съдия, представил фалшиви препоръки от юристи пред ВСС

Прикриване на номера на автомобил с фолио

Дискусии и казуси в областта на: Наказателно право, Наказателен процес, Криминалистика, Съдебни експертизи
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.


Прикриване на номера на автомобил с фолио

Мнениеот mr_ivanov » 10 Фев 2019, 22:45

Здравейте, бях залепил едно невидимо фолио преди няколко години което уж пази от камери през ноща. То не се забелязва, но изглежда се вижда на мобилните камери на полицейските коли. И внезапно за 2 седмици 2 пъти ме спряха казаха че ще ме спират от движение и тн. Това се случва в София. Четох за закона пише че глобата е 50 лв. но да не би да има нов закон ? Доста ме наплашиха да не би да лъжат ? Искаха да ме спират от движение за 6 месеца да свалят номерата. Разминах се някак си мисля че може да се досетите как. После втория път ме спряха и пак казаха че ще ме спрат от движение, ще ми вземат книжката, единия влезе обади се по радиото каза взел съм мерки и ми върна документите. Бях шокиран, първо от заплахите а после че ми върна документите, но не знам дали не е направил нещо. Нямам акт или фиш.
Не знам как но опитам да го махна че много ме притесняват тия за едно скапано фолио.
Въпроса ми е има ли нов закон, могат ли да ме спрат от движение или да ми вземат книжката ? До колко е сериозно това нарушение ? На едно място сега видях пишеше глоба 500 лв. вече не знам кое е вярно, но съм доста притеснен. Някой ако знае актуална информация ще съм му благодарен да ми каже.
mr_ivanov
Нов потребител
 
Мнения: 1
Регистриран на: 10 Фев 2019, 22:37

Re: Прикриване на номера на автомобил с фолио

Мнениеот doudoned » 14 Фев 2019, 18:47

От 1.01.19 г. наказанието е глоба 500 лв. ако МПС е управлявано по пътна мрежа, за която се изисква електронна винетка и 50 лв. в града или извън платената пътна мрежа. Отделно се налага принудителна административна мярка - спиране на МПС от движение за срок 6 мес., като рег.табели се свалят на място и се отнема свидетелството за регистрация на МПС. Отделно от това се носи и наказателна отговорност по реда на НК, за което от пътна полиция уведомяват прокурора, който може да образува досъдебно производство.
doudoned
Младши потребител
 
Мнения: 32
Регистриран на: 21 Сеп 2001, 10:04

Re: Прикриване на номера на автомобил с фолио

Мнениеот georgiev_sfbg » 13 Юни 2019, 15:24

doudoned написа:...Отделно от това се носи и наказателна отговорност по реда на НК, за което от пътна полиция уведомяват прокурора, който може да образува досъдебно производство.

По кой текст от НК?
ЗСВ-Съдиите, съдебните заседатели, прокурорите и следователите нямат право да изразяват предварително становище по възложените им дела, както и становище по дела,които не са им възложени. Съдия, прокурор и следовател няма право да дава правни консултации.
georgiev_sfbg
Активен потребител
 
Мнения: 1147
Регистриран на: 13 Окт 2009, 07:26


Назад към Наказателно право


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 9 госта


cron