начало

Отнемането на недекларирани на границата пари, комбинирано със затвор или глоба, противоречи на правото на ЕС Отнемането на недекларирани на границата пари, комбинирано със затвор или глоба, противоречи на правото на ЕС

Въпрос по чл.78а и чл.313

Дискусии и казуси в областта на: Наказателно право, Наказателен процес, Криминалистика, Съдебни експертизи
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.


Въпрос по чл.78а и чл.313

Мнениеот mitko04 » 16 Яну 2019, 02:07

Здравейте! Имам следният въпрос: Ще бъде ли нарушаване на закона по чл.313 ако при кандидатстване за работа се попълни декларация, в която се декларира, че лицето не е осъждано за престъпление от общ характер, имайки предвид, че лицето е осъждано, но присъдата е заменена с административна глоба по чл.78а ? Защото от една страна човекът формално е осъждан, но пък по чл.78а е освободен от наказателна отговорност и уж е с чисто съдебно минало, т.е. води се неосъждан. И има ли значение дали работното място, за което се кандидатства, е в частния сектор или в държавната администрация ? Всъщност при изваждане на свидетелство за съдимост за започване на работа какво точно се отбелязва в такива случаи ?
mitko04
Нов потребител
 
Мнения: 1
Регистриран на: 16 Яну 2019, 01:52

Назад към Наказателно право


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта


cron