Страница 1 от 1

Липсващи два броя наложен платеж от куриерска фирма

МнениеПубликувано на: 01 Дек 2018, 00:36
от m1len
Здравейте,

Случая ми е малко странен, интересен и неблагоприятен за мен. Края на октомври 2018 пращам две пратки с наложен платеж по куриер до различни хора. Съответно и двете са взети и остава да мина през офиса на куриерската фирма и да си взема сумите около 160лв общо. Преди няколко дни отивам до въпросния офис и ми казват, че нямам нищо да вземам. Успявам да намеря товарителниците и при повторно връщане до офиса ми казват, че тези двете са изплатени на 24ти ноември (събота). Аз не съм стъпвал в техен офис въпросната събота, а също така са изплатени на човек с имена които дори не са близки до моите - аз съм Милен, те са изплатени на Теодора или Тодорка нещо такова.....Даже са изплатени извън работно време на офиса...
Понеже парите ми бяха спешни и четири дни поред ходя до офиса им понеже ме уверяват, че ще направят проверка, но досега нищо. Пуснах рекламация онлайн към куриерската фирма. В същото време четвърти ден не мога да взема тези пари, които са си мои. Според мен някой от служителите си ги е изтеглил (или изпратил на друг) понеже близо месец не съм ги търсил и са си помислили, че са забравени или не знам и аз. Като цяло ми звучи като финансова измама.

Мога ли да търся наказателна отговорност понеже заради тези пари, които вече са ми необходими се наложи да тегля бърз кредит и супер много неприятности ми създава. Реално и все още нямам нищо изплатено от куриера, та и не знам дали ще имам. Към КЗП също ще пусна жалба, макар че там съм скептичен.

Поздрави,
Милен