Страница 1 от 1

Въпрос за СРС-та

МнениеПубликувано на: 25 Окт 2018, 15:14
от lawforall
Една госпожица беше решила да преустанови отношенията си с мен и след като ѝ уважих избора, след известно време разбрах, че ѝ е домъчняло и решила да ги възстанови, правейки мотивации на някой да ми влезе в апартамента, и да го оборудва със скрити камери, микрофони, хардуерно троянизиране по компютрите и IoT. Всичко от камерите и микрофоните се стриймва на живо, има си дори сайт, който естествено не му знам линка. Към това има и бонус GPS тракер в колата, ако не и камери+микрофони и в нея. Не викам полиция по обясними причини, при положение, че прагът ми на търпимост отдавна е брутално строшен от всичката тая комплексарска, интригантска, безгръбначна олигофрения. Въпросът ми е какво наказание предвижда законът за гореописаното и знае ли някой да има в България т.нар. forensics lab, в които си носиш компютъра и му намират троянизираните микроконтролери, замаскирани под формата на RAM, примерно.

Re: Въпрос за СРС-та

МнениеПубликувано на: 25 Окт 2018, 16:03
от TheOldMan
Не съм сигурен че има законова забрана точно за тази дейност. За влизането - да. Но забраната за следенето е указана май само в конституцията и оттам нататък - вакуум.
Май ви остава само да си търсите правата чрез граждански иск, там по каквото си изберете...
Странното е че такова занимание е доста скъпо, и само заради едната романтика едва ли някой би го направил. Да имаше някакъв значим икономически интерес - разбирам, ма само за да ви следи от романтични подбуди... не ми се вярва.

Ако не искате полиция, не знам за какво ви е следствена лаборатория. А за неследствена един пъпчив пубер с познания по компютри ще ви свърши работа.