Страница 1 от 1

Относно връщане на иззети пари при обиск на апартамент

МнениеПубликувано на: 18 Окт 2018, 14:40
от daimubate
Здравейте,

Мой приятел беше задържан и в последствие домът му беше претърсен. Бяха иззети някои вещи и пари, които нямат общо със случая. Пари, за които той има документи, с които може да докаже произходът им.

Въпросът му е : Може ли без адвокат да си върне иззетите пари ? Какво е нужно да се направи ? Да се напише молба и да се прибавят документите доказващи произходът на парите?

Благодаря предварително

Re: Относно връщане на иззети пари при обиск на апартамент

МнениеПубликувано на: 18 Окт 2018, 15:37
от svegrigorov
Молба чрез разследващия до прокурора или направо до прокурора. Вписва се номера на досъдебното. Приложете доказателствата за произхода на парите. Считам, че няма да му ги върнат. Ако парите и вещите бяха на трето лице, което няма общо с производството е по-голям шанса да си ги получи обратно сега. Като цяло зависи дали подлежат на следствени действия или не.

Re: Относно връщане на иззети пари при обиск на апартамент

МнениеПубликувано на: 18 Окт 2018, 15:47
от daimubate
svegrigorov написа:Молба чрез разследващия до прокурора или направо до прокурора. Вписва се номера на досъдебното. Приложете доказателствата за произхода на парите. Считам, че няма да му ги върнат. Ако парите и вещите бяха на трето лице, което няма общо с производството е по-голям шанса да си ги получи обратно сега. Като цяло зависи дали подлежат на следствени действия или не.


Благодаря Ви за отговора.

Защо считате, че няма да му ги върнат?
Сумата е под 10,000лв във валута, няма нищо общо със случая (тъй като може да се докаже от къде са дошли парите) и няма да затрудни хода на разследването.