начало

Гражданите на ЕС няма да правят заверки на удостоверения за раждане, брак или смърт Гражданите на ЕС няма да правят заверки на удостоверения за раждане, брак или смърт

Откраднати радиатори

Дискусии и казуси в областта на: Наказателно право, Наказателен процес, Криминалистика, Съдебни експертизи
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.


Откраднати радиатори

Мнениеот montanarlz » 09 Сеп 2018, 17:05

Миналата година установих, че два мои чугунени радиатори са изчезнали от двора на къщата ми (в същия двор и къща живеят мои роднини, с които съм в лоши отношения). Повече от ясно ми е, че те са ги откраднали. Има ли смисъл да пускам жалба в полиция/прокуратура?
montanarlz
Младши потребител
 
Мнения: 13
Регистриран на: 13 Дек 2014, 20:38

Re: Откраднати радиатори

Мнениеот bvoykov » 09 Сеп 2018, 20:07

Може би е трябвало да сторите това в момента, когато сте узнали за твърдяното от Вас престъпление. Колкото повече време измине от момента на деянието до сигнализирането на компетентните органи, толкова по-малко следи от престъплението могат да се открият. Кражбите, по мое лично мнение, са доста трудни за разкриване престъпления, както у нас, така и в глобален мащаб (според западната статистика). Шансовете за резултат са щели да бъдат по-успешни, ако сте го направили на момента.
bvoykov
Потребител
 
Мнения: 187
Регистриран на: 06 Юни 2013, 17:43

Re: Откраднати радиатори

Мнениеот montanarlz » 09 Сеп 2018, 20:57

Така е, прав сте. Още тогава говорих с един полицай, който ми каза, че няма смисъл. И затова и тогава не подадох сигнал.
Но пък същите тези крадци имат незаконна къща и навес, за които мога когато поискам да сигнализирам на общината :mrgreen:
montanarlz
Младши потребител
 
Мнения: 13
Регистриран на: 13 Дек 2014, 20:38


Назад към Наказателно право


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 2 госта


cron