Страница 1 от 1

Неиздаден протокол от аутопсия,пропуски в документация

МнениеПубликувано на: 11 Авг 2018, 10:32
от vpul91
Здравейте на всички,
Протокола от аутопсията задължителен ли е за издаване при извършване на аутопсия и ако не е издаден това наказуемо ли е,защото имаме такъв случай.
Правена е аутопсия,защото покойният умира на работното си място,лепва му се масивен инфаркт,като причина за смъртта,но липсва споменатият протокол.Бяхме до патолога да попитаме дали е издаден такъв протокол,но той ни отговори че не го е съставил.То по този начин се поставя под съмнение причината за смъртта дали е тази.
Отделно в съобщението за смърт нямаме час на смъртта и лекар установил смъртта.Все пропуски,които поставят редица въпроси у мен и най-много прикрива ли се нещо с тези пропуски.Още по съмнително е че покойният работеше в медицинско заведение,като шофьор и всички това е доста странно и недопустимно.
Писахме жалби до НЗОК,Министерството на здравеопазването но от там не получихме конкретни отговори на тези въпроси.

Бихте ли ме посъветвали как да постъпя,към кого да се обърна.
Благодаря предварително.

Re: Неиздаден протокол от аутопсия,пропуски в документация

МнениеПубликувано на: 11 Авг 2018, 23:15
от ch3oh
А ти каква полза имаш от тази ситуация?
И да накажат или да не накажат патолога - какво от това? Възможно е още да не е изготвен. /като оставим настрана факта, че не знаем датата на смъртта и на аутопсията/

защото имаме такъв случай. - честито.

За съжаление масивния инфаркт не е чак толкова рядко явление и доколкото знам смъртността е почти 100%, така, че е напълно възможна причина. Защо да са я "лепнали"?
Дали се прикрива "нещо" - по-скоро може да е административен пропуск.
Ако искаш да се съмняваш - никой не може да те спре. Обаче - няма никаква полза, това го приеми на доверие.
Какво недопустимо може да има ако шофьор в медицинско заведени почине от масивен инфаркт?
Как да постъпиш - отговори на първия ми въпрос.
Към кого да се обърнеш - след НЗОК и МЗ, може към адвокат, свещеник, погребален агент, психолог, Инспекция по труда или в краен случай - към полицията и прокуратурата.

Re: Неиздаден протокол от аутопсия,пропуски в документация

МнениеПубликувано на: 12 Авг 2018, 20:11
от vpul91
Нямам полза от всичко това и въобще не ме интересува дали ще накажат патолога или не!Интересува ме да науча цялата истина около случая!Повече от половин година ли се издава тая протокол?Аутопсията е направена веднага след смъртта на другия ден.
И въобще не е административен пропуск,защото патоанатома казва че така му е казано да не го издава не дава обеснение защо!
Кое е недопустимо ли?Как ти се стува в 21 век човек умира на работното си място в медицинско заведение в ръцете на лекари и накрая да няма час на смъртта,да няма лекар издал смъртен акт и установил смъртта,да няма протокол от аутопсията,искахме записите от камерите,при което получихме отказ.Не се ли събраха много въпросителни за да се съмнява човек?Или да търся психолог?

Да ти кажа ли какво мисля аз,мисля че се опитва да се замажат нещата с този масивен инфарк,за да се оправдаят,че не са имали какво да направят,защото явно когата му е станало лошо или не е имало лекар който да му помогне или не се е реагирали адекватно и затова е всичко това,защото никой не иска да поеме отговорност!Ето затова няма и час на смъртта!Без протокола се поставя под съмнение причината за смъртта!

Само не разбрах какъв подобен случай имате?

Писах тук защото не съм юрист и ще се радвах някой да ми даде съвет към какъв адвокат да се обърна или институция!

Re: Неиздаден протокол от аутопсия,пропуски в документация

МнениеПубликувано на: 12 Авг 2018, 20:34
от ch3oh

Да ти кажа ли какво мисля аз
- значи "Добре дошъл" в отбора.
Ако 91 е годината на раждане - по-добре си го спести.
Инфаркта е напълно реален. И наистина е възможно да не са могли да направят нищо. Възможно е всичко това да е чисто административно "презастраховане". Но въпросите си остават...
Събирай документи.