Страница 1 от 1

Клевета

МнениеПубликувано на: 06 Авг 2018, 17:49
от niksannn
Здравейте!интересуваме,ако осъдят някого за клевета или набедяване,но осъдения няма парите за които трябва да плати на ищеца какво става тогава?Как може да си получи ищеца парите?Благодаря предварително!

Re: Клевета

МнениеПубликувано на: 06 Авг 2018, 18:54
от boxko
Чрез принудително изпълнение и услугите на частен съдебен изпълнител.

Re: Клевета

МнениеПубликувано на: 06 Авг 2018, 19:14
от niksannn
Бихте ли ми обяснили по-подробно,ще съм ви много благодарен!Искам да добавя че осъдения няма нищо на свое име,няма и доходи

Re: Клевета

МнениеПубликувано на: 06 Авг 2018, 23:48
от nikodim77
Уважаеми niksannn,
Не е необходимо да пускате нови и нови теми по почти едни и същи въпроси, които Ви вълнуват! Вярвам, че настоящата тема е в корелация с тази: viewtopic.php?f=6&t=65253, в случай, че греша моля, да ме извините!
Та, Вашият брат доказа ли, че е налице клевета срещу него? Тук пак опираме до едни човешки взаимоотношения на „воини”, "битки" за права, права над дете и т.н. Защо не се бори за родителските права над детето им и не загърби миналото?!? Да, сега е бесен, обиден, гневен... та това си е било цяло дело по ЗЗДН, което обаче е спечелил... И какво като досмачка майката не детето им. Ще я осъди за сумата – х, ще извади ил., ще иде при ЧСИ или ДСИ... е и ще чака. Просто ще има да взема... Ами ако спечели род. права? Тогава майката на детето ще трябва освен дължимото обезщетени да му плаща и издръжка... И какво, при срещите им в дните когато детето е трябва да е при нея той ще натяква, ще се заяжда „Ти ми дължиш!” Вие niksannn, като негов брат му помогнете да преодолее негативино-натрупаното, чисто емоционално и по братски... Пък той вярвам си е наел адвокат, който ще му даде необходимите отговори.
Все пак по темата: Макар, че по-горе Ви е отговорено включително и в моя пост Ви отговорих, нищо не можете да вземете от някой, който няма нищо. Ще имате да си вземате на хартия и толкова. А ако очаквате в този форум да прочетете, че длъжникът може да влезне в затвора, не няма да стане! За да бъде осъден длъжник по НК трябва да е имал с какво и как да изпълни своето задължение, за което е осъден и да не го е сторил.

Само ще отбележа, че такъв развой на едни взаимоотношения като тези на брат Ви и бившата му възлюбена е предпоставка за бъдещо страдание на детето, което ще расте, ще започне да разбира, и в даден момент ще разбере, че то се ползва като инструмент за влияния между мама и тати...

Re: Клевета

МнениеПубликувано на: 07 Авг 2018, 12:41
от niksannn
nikodim77 искам да ви кажа че тази жена го набеди че я е пребил,че 10 дни е била затворена в стаята,и всичко това с цел за да откъсне детето от него!Дори в съда го заплаши че той дете няма да види! Не знаете за какъв мръсен човек става дума!Даже адвокатката и,предложи споразумение в началото- цитирам( Виж сега,ако не искаш да те осъдят за 18 месеца да не виждаш детето си,откажи се от родителските си права) ! Вие как ще постъпите в такава ситуация?Кой използва детето срещо другия???