начало

Гражданите на ЕС няма да правят заверки на удостоверения за раждане, брак или смърт Гражданите на ЕС няма да правят заверки на удостоверения за раждане, брак или смърт

Изчистване на съдебно минало

Дискусии и казуси в областта на: Наказателно право, Наказателен процес, Криминалистика, Съдебни експертизи
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.


Изчистване на съдебно минало

Мнениеот aviana » 26 Юли 2018, 15:11

Здравйте,
Нуждая се от малко информация и ще съм ви много благодарна ако успеете да ми помогнете :)
Мой роднина се води осъждан и докато се изчисти съдебното му минало мисля че остава около година. Сега е подал молба в съда за преждеврмено прекратяване или поне аз така си мисля, че се нарича и са му казали, че в едномесечен срок ще излязат с решение. Въпоса ми е ако съда след месец излезе с решение да изчисти досието му, самия процес на "изчистване" колко време би отнел? Също така ако решат, че не могат да му помогнат, в тази 1 година, в която тече давността, той ще може ли да започне някаква работа? Благодаря предварително!
aviana
Нов потребител
 
Мнения: 1
Регистриран на: 26 Юли 2018, 15:01

Re: Изчистване на съдебно минало

Мнениеот ivan_lawyer » 26 Юли 2018, 15:32

Дори и да се изчисти, вписват го свидетелството за съдимост, че е било осъждано.

То е все тая един вид - пишат те, че някога си бил осъждан. Такъв случай имах, че още от 78 година, а делото е 2003-4, му висяха справки за осъждане. Но белята е малка, все пак, важно е да вземе писмо, че е прекратено.
ivan_lawyer
Активен потребител
 
Мнения: 4651
Регистриран на: 25 Мар 2008, 17:46

Re: Изчистване на съдебно минало

Мнениеот svegrigorov » 26 Юли 2018, 21:34

Не си дала достатъчна информация, за да получиш конкретен отговор. Когато лицето е реабилитирано, в свидетелството за съдимост ще излиза “неосъждан”.
svegrigorov
Потребител
 
Мнения: 121
Регистриран на: 28 Юли 2014, 11:55


Назад към Наказателно право


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: Majestic-12 [Bot] и 3 госта


cron