Страница 1 от 1

Помощ при изнудване/закана!

МнениеПубликувано на: 23 Май 2018, 16:41
от dim_123
Здравейте! Преди няколко месеца аз и приятелката ми закупихме нов имот до София. Имотът е бил даден по параграф за ползване на едно лице. Въпросното лице не е изпълнило никое от условията, необходими за да получи право да го откупи (пр. законна постройка) и в един момент се явяват собствениците. ПК възстановява имота на реалния собственик. Започва съдебна битка между ползвателя и собствениците, и в крайна сметка ползвателя губи. През 2014 г. е подписан протокол за доброволно предаване на владението. В последствие ползвателя е починал.
Та ние закупуваме този имот. Всичко ок до преди няколко дни. Явява се един съсед (приятел на покойния ползвател) и казва, че синовете на ползвателя искат да им платя овощните дръвчета отгледани от ползвателя, оградата(мрежа която сега е изгнила) и кладенеца. За дръвчетата искали 50 лв, но той ще ги склони на 30 лв а за другото както се разберем. В противен случай щели да премахнат оградата, срежат дръвчетата и ликвидират кладенеца. Предстои ми среща с един от синовете на ползвателя.
Въпросите са ми имат ли някакво основание за това? Извършват ли престъпление спрямо мен като ме принуждават да им заплащам, при положение че съдът е отхвърлил предишните им искания към собствениците за облагородяването на имота?
Как да процедирам след срещата със сина - полиция, прокуратура или и двете?

Re: Помощ при изнудване/закана!

МнениеПубликувано на: 23 Май 2018, 19:55
от boxko
не се разбира много, много.
Когато някой претендира право, а другата страна намира, че това право вероятно е неоснователно, то това не е изнудване. Вероятно става за въпрос за обикновен спор.
Допълнение: Собственикът на земята е собственик и на насажденията

Re: Помощ при изнудване/закана!

МнениеПубликувано на: 23 Май 2018, 20:32
от dim_123
По просто казано: идват при мен хора, които са били ползватели на този имот някога и ми казват или да платя някаква сума или ще унищожат всичко.