начало

Гражданите ще могат да водят дела по ЗОДОВ за вреди от действието на незаконни наредби Гражданите ще могат да водят дела по ЗОДОВ за вреди от действието на незаконни наредби

Помощ при изнудване/закана!

Дискусии и казуси в областта на: Наказателно право, Наказателен процес, Криминалистика, Съдебни експертизи
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.


Помощ при изнудване/закана!

Мнениеот dim_123 » 23 Май 2018, 16:41

Здравейте! Преди няколко месеца аз и приятелката ми закупихме нов имот до София. Имотът е бил даден по параграф за ползване на едно лице. Въпросното лице не е изпълнило никое от условията, необходими за да получи право да го откупи (пр. законна постройка) и в един момент се явяват собствениците. ПК възстановява имота на реалния собственик. Започва съдебна битка между ползвателя и собствениците, и в крайна сметка ползвателя губи. През 2014 г. е подписан протокол за доброволно предаване на владението. В последствие ползвателя е починал.
Та ние закупуваме този имот. Всичко ок до преди няколко дни. Явява се един съсед (приятел на покойния ползвател) и казва, че синовете на ползвателя искат да им платя овощните дръвчета отгледани от ползвателя, оградата(мрежа която сега е изгнила) и кладенеца. За дръвчетата искали 50 лв, но той ще ги склони на 30 лв а за другото както се разберем. В противен случай щели да премахнат оградата, срежат дръвчетата и ликвидират кладенеца. Предстои ми среща с един от синовете на ползвателя.
Въпросите са ми имат ли някакво основание за това? Извършват ли престъпление спрямо мен като ме принуждават да им заплащам, при положение че съдът е отхвърлил предишните им искания към собствениците за облагородяването на имота?
Как да процедирам след срещата със сина - полиция, прокуратура или и двете?
dim_123
Нов потребител
 
Мнения: 2
Регистриран на: 23 Май 2018, 16:23

Re: Помощ при изнудване/закана!

Мнениеот boxko » 23 Май 2018, 19:55

не се разбира много, много.
Когато някой претендира право, а другата страна намира, че това право вероятно е неоснователно, то това не е изнудване. Вероятно става за въпрос за обикновен спор.
Допълнение: Собственикът на земята е собственик и на насажденията
boxko
Потребител
 
Мнения: 133
Регистриран на: 01 Авг 2010, 14:54

Re: Помощ при изнудване/закана!

Мнениеот dim_123 » 23 Май 2018, 20:32

По просто казано: идват при мен хора, които са били ползватели на този имот някога и ми казват или да платя някаква сума или ще унищожат всичко.
dim_123
Нов потребител
 
Мнения: 2
Регистриран на: 23 Май 2018, 16:23


Назад към Наказателно право


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 3 госта


cron