Страница 1 от 1

ДОСЪДЕБНО ПРОИЗВОДСТВО ПРЕСТЪПЛЕНИЕ ЧУЖДА ДЪРЖАВА

МнениеПубликувано на: 21 Мар 2017, 13:29
от nomercy
Здравейте!
Има заведено досъдебно производство срещу неизвестен извършител по прокурорска разписка преди повече от половин година. Става въпрос за преведена сериозна сума по банкова сметка по повод търговска сделка, но в последствие се оказа че са предоставени фалшиви данни, на фирма в Англия, от където твърдят че нямат нищо общо със случая. Сметката е била открита на друго име и парите са изтеглени от банкомат.

До този момент съм получила отговор от разследващ полицай в UK:

"This matter was investigated by Pc Smith who has since left the Police which is why you never got an update.

The crime was investigated but we were unable to progress it any further due to lack of identifying the suspect and any other evidence.

The banks account were opened by false names and the money had gone before we even checked the balance.

The investigation is now closed."
Изпратих по официален ред Statutory Demand under section 123(1)(a) or 222(1)(a) of the Insolvency Act 1986 до официалния представител на фирмата, от който разбрах че по схемата са изгорели още поне 5 лица.
Имам номер на случая, но никаква информация - проверени ли са физическите адреси до които водят телефони, ip протоколи, банкови документи, записи от камери.

По българското дело при справка ми дава резултат: Преписката е решена от прокурор.
Този месец бях извикана при следовател в районната прокуратура, където ми беше показан доклад от интерпол - с информация по разследването,която съдържаше единствено показанията пред ActionFraud - моите и на останалите жертви и име на лице,на което е открита сметката.

Имаше напътствия за проверка на адресите, но не и резултати от тях.

Изрично беше посочено че не мога да използвам тази информация като доказателствена.

Мисля че вече изчаках достатъчно и няма да получа сламка от разследващите органи.


Моля за компетентно мнение:
1. Мога ли да си търся правата по вече заведените производства и изобщо има ли смисъл да разчитам на обратна информация.
2. Къде е по-добре да заведа дело - в България, от където аз съм наредила сумата, или в Англия, страната в която е открита банкова сметка и срещу кого - лицето, което най-вероятно не съществува,фирмата,за която нямам доказателства че няма вина или банката като съучастник в източване на средства.
3. Съдействие от специалист - Български адвокат в Англия, или практикуващ тук, но с опит в международни дела.

Благодаря предварително за отделеното внимание!