начало
Орган към Съвета на Европа настоя за реформа на съдебната Орган към Съвета на Европа настоя за реформа на съдебната "реформа"

Незабавна ограничителна заповед!!!

Дискусии и казуси в областта на: Наказателно право, Наказателен процес, Криминалистика, Съдебни експертизи
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.


Незабавна ограничителна заповед!!!

Мнениеот angelika » 21 Май 2008, 18:49

Здравейте колеги,

ако някой е запознат с процедурата за снабдяване на незабавна ограничителна заповед по реда на чл.4 ал.2 от ЗСДН , то моля да ми помогне със сламчица!!!Предварително благодаря!
angelika
Младши потребител
 
Мнения: 29
Регистриран на: 01 Авг 2002, 19:48

Re: Незабавна ограничителна заповед!!!

Мнениеот doobref » 29 Май 2008, 15:10

angelika написа:Здравейте колеги,

ако някой е запознат с процедурата за снабдяване на незабавна ограничителна заповед по реда на чл.4 ал.2 от ЗСДН , то моля да ми помогне със сламчица!!!Предварително благодаря!


Молбата се подава до РС- гражданско деловодство. С Приключване на делото съда издава освен решение и заповед с наложени ограничителни мерки , които са поискани , ако е основателно искането. Тази молба е само сламчица .Вие съгласно вашата фактическа обстановка ще си я напишете. УСПЕХ! Не се дължат държавни такси.

ДО РАЙОНЕН СЪД
ГР......................М О Л Б А
за защита срещу домашно насилие

От ............................................................................................
ЕГН .........................от гр. ..........................................................ОСНОВАНИЕ: чл.3, т 2 , чл.8 т.1от ЗЗДНУВАЖАЕМИ РАЙОНЕН СЪДИЯ,


Живеех във фактическо съпружеско съжителство с ..........................ЕГН: от гр................., бул. „ ................” №.......
Живеехме заедно от 7 години. През това време имахме доста скандали и неприятности. Предупреждаван е от полицията няколко пъти, по мой сигнали по телефона за тормоз, които е правил в пияно състояние , като ми искаше непрекъснато пари за да си купува пиене. Заплашваше мен и детето ми. От страх не смеех да го изгоня. Дори ни е заплашвал , че ще ни убие. Когато бях нощна смяна детето ми , което е момиче го беше страх да остава само с него. Непрекъснато ни убиждаше с нецензурни думи . Непрекъснато в последно време започна да говори на дъщеря ми , че ще я направи проститутка, тъй като не е негово дете. Това ставаше и пред нейни приятелки. Не даваше съученичките й да идват у нас. Казваше ми , че не му пука от никой , и ще го хванем за онази му работа. Детето ми е малолетно и изпитва вече ужасяващ страх от него. То расте и се страхувам, че може да му посегне и сексуално. Съседите ми също едва го издържаха , защото ги е страх от него , да не се разправя с тях.
През целият период на съвместния ни живот, е работил около 3 години , като през това време съм го издържала. Системно употребяваше алкохол.
На ..................г. към обяд се беше напил много и започна да ми иска пари, за да си допише. Заяви ми , че ще продаде всичко в апартамента , ако не му дам пари. Посегна да ме удари , детето се намеси , и той се опита и него да удари и ние и двете избягахме боси у съседите. От там се обадих в полицията. През това време изнесе плочки и цимент и ги продаде на някакъв мъж. След това излезна някъде. Полицията идва на два пъти и му съставиха Протокол за предупреждение и го накараха да напусне жилишето ми. След тази дата идваше всеки ден, и през нощта , тропаше на вратата , звънеше по телефона , като ни се заканваше и ни заплашваше с детето , че времето ни е свършило , че ще сме мъртви.
На ..................г. ми отряза кабела на телевизията , и ми изкърти звънеца на вратата. На ......................... в 04.30 часа сутринта с едно паве ми счупи прозореца и полицията го
залови на место пред апартамента ми. Мисля , че отново му съставиха протокол или акт , незнам.
Продължава да звъни по телефона, и да звъни на вратата, пресреща ме от работа и продължава да се заканва. Винаги се стремя да има човек около мен, както и около детето ми. Незнам дали ще си изпълни заканите да ни убие, но този психически тормоз, който е непрекъснато не се издържа.
Той е с много конфликтен характер, отмъстителен и жесток, биеше ме често и започна системно да ме тероризира мен и дъщеря ми, без да съм му давала каквито и да са поводи. Заявих , че ще си извадя медицинско свидетелство, и ще се разделим . Стана още по-лошо. От страх , не смеехме с дъщеря ми да му кажем нищо , до момента когато полицията го изгони от дома ни. . Започна да ме следи , да ми звъни постоянно по телефона, да ме пресреща по улицата, както и ме причакваше пред магазина в който пазарувам , като говореше обидни думи по мой и на дъщеря ми адрес, заканваше се , заплашваше. .
На ............................г. сутринта около 9.30ч. ме причака пред Деканата – където отивах по работа, тъй като работя болницата, и ми заяви, да си помисля до .................г. дали да го прибера , защото ако е бил някой друг до сега нямало да съм жива . На ........................г. имаме дело , което той е завел срещу мен по чл.165 от ГПК, като има претенции за определени вещи в дома ми.Ако не го прибера ще ми отреже главата. Аз продължих , защото ме беше страх да се спра при него..

Ответникът продължава с това си поведение, непрекъснато живея в страх, че ще бъда отново подложена на такива насилнически от негова страна действия и независимо от опитите ми насилническите актове да бъдат преустановени, независимо дали опитвам с разговори, с компромиси от моя страна, за да не се получават скандали или включително и чрез търсене на защита и съдействие на органите на МВР, ответната страна не показва с нищо, че ще промени поведението си.
Затова Ви моля да образувате производство по ЗЗСДН и като се убедите в основателността на молбата, със заповед за защита, да наложите на ответника НИКОЛАЙ ПЕТКОВ СИМЕОНОВ,ЕГН:6012283504 подходяща мярка по чл. 5 от ЗЗСДН, а именно: задължаване на извършителя да се въздържа от извършване на домашно насилие, наложите забрана да приближава до нас на определено от Вас разстояние, както и жилището ми в гр................., ул. „...........”,.№...., местоработата ми в гр................ – МБАЛ – , Училището на дъщеря ми „............” в гр............, спортна зала „ .............” гр...............- където тренира, и моите и на дъщеря ми места за социални контакти и отдих, при условия и срок определени от Вас.Прилагам: Декларация съгласно чл.9 ал.3 от ЗЗДН,С уважение:…………………….]Д Е К Л А Р А Ц И Я


по чл.9, ал.3 от ЗЗДНДолуподписаната ........................................................
ЕГН .......... от гр. ........., ул. ....................................

с настоящата декларирам, че:


......................., ЕГН:.......... от гр.........., ул. „...............” №..
с когото живеех на съпружески начала в моят дом системно ми оказваше на мен и дъщеря ми насилие чрез побой и заплахи за убийство, които не престанаха и след като го изгоних чрез полиция .
Известно ми е ,че за декларирани от мен неверни данни нося отговорност по чл.313 от НК .

Дата…………………. Декларатор:…………………………
doobref
Младши потребител
 
Мнения: 35
Регистриран на: 10 Яну 2008, 16:54

Re: Незабавна ограничителна заповед!!!

Мнениеот zakon_i_red » 19 Сеп 2011, 17:42

Мога ли да подам молба за искане налагането на ограничителна заповед след като с ответника нямаме семейна,родствена или фактическа връзка.Ние бяхме просто гаджета{приятели},не живеехме заедно,не сме роднини,нито пък имаме сключен граждански брак.Единственото м/у нас бяха половите взаимоотношения.И двамата сме над 14 години,резделихме се и той започна да ме тормози психически,да ме заплашва,да ме бие и т.н.Имам всичките нужни доказателствани средства.Но в член 3 от ЗЗДН са посочени реквизити в които никъде не пише,че може да се посика ограничителна заповед относно всякакъв вид тормоз от лица които са били просто гаджета и не са живели заедно и т.н.Какво да направя след като ме тормози и искам съдействието както на съдебната така и на изпълнителната влас.Към кой да се обърна за да накарат бившото ми гадже да спре да ме тормози и т.н.{по законен начин}.И това ,че сме били просто гаджета и сме живяли поотделно към фактическата връзка ли спада?Благодаря предварително за отговорите ви и помоща която 4/з тях ще ми oкажете :D Гаджета=фактическа връзка?(и мога да искам ограничителна заповед на основание,че сме имали фактическа връзка като гаджета живеейки поотделно?).
zakon_i_red
Нов потребител
 
Мнения: 1
Регистриран на: 24 Ное 2010, 22:59

Re: Незабавна ограничителна заповед!!!

Мнениеот nk7702n » 19 Сеп 2011, 22:37

Извадете си медицинско, щом Ви бие и заплашва, и си подайте жалба с подробно описание на обстоятелствата в Прокуратурата.
nk7702n
Старши потребител
 
Мнения: 6448
Регистриран на: 01 Юли 2010, 11:02


Назад към Наказателно право


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 4 госта


cron