начало

ВКС ще тълкува дали и кога е допустимо разгласяване на материали от разследванията ВКС ще тълкува дали и кога е допустимо разгласяване на материали от разследванията

Клиенти ме изнудиха

Дискусии и казуси в областта на: Наказателно право, Наказателен процес, Криминалистика, Съдебни експертизи
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.


Клиенти ме изнудиха

Мнениеот boyadzhiev77 » 02 Юли 2020, 12:11

Клиенти ме изнудиха да им върна капаро в размер на 500 лева, след като се отказаха от услугите ми. Техен близък ми се обади по телефона и ми каза, че ще ми се случи случка, ако не им платя. Имам свидетел, който чу разговора. Платих парите, защото се уплаших.

Цялата кореспонденция с клиентите е по мейл, като в последното ми писмо към тях ги моля да не ме тормозят и искам банкова сметка, за да преведа парите. Те ми връщат имейл с данните.

Прочетох закона - заплахата към мен не е убийство или нараняване... все едно даже не е заплаха - "ще ти се случи случка". Въпросните хора не са някакви мутри или нещо подобно. Явно просто аз съм страхлив. Но въпреки това продължавам да се чувствам притеснен и да ми е неприятно след случая.

Може ли някой да ми каже какво би било развитието на нещата, ако отида в полицията с разпечатка от кореспонденцията ни и подам жалба? Благодаря!
boyadzhiev77
Нов потребител
 
Мнения: 1
Регистриран на: 01 Юли 2020, 12:10

Re: Клиенти ме изнудиха

Мнениеот ivan_lawyer » 02 Юли 2020, 20:04

Дуков - Георгиев - Прокуратурата на Р.Б., делото е за - на Общо събрание на входа Дуков изблъсква Георгиев от площадката - с думите - "Ще те убия, какъв си ти бе", на тази база Дуков го осъдиха и то много спретнато - сега - зависи от ситуацията - но си вървят нещата.
ivan_lawyer
Активен потребител
 
Мнения: 4943
Регистриран на: 25 Мар 2008, 17:46

Re: Клиенти ме изнудиха

Мнениеот ivanov_p » 04 Юли 2020, 14:25

Може да си искате парите обратно, като се позовете на заплахата, но сумата е малка за да влизате в приключения по съдилища, а и не е сигурно какво ще реши съдията.
ivanov_p
Активен потребител
 
Мнения: 3471
Регистриран на: 26 Ное 2013, 19:53


Назад към Наказателно право


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 7 госта


cron