начало
Венецианската комисия: Някой независим трябва да може да разследва Цацаров Венецианската комисия: Някой независим трябва да може да разследва Цацаров

Предсрочно освобождаване

Дискусии и казуси в областта на: Наказателно право, Наказателен процес, Криминалистика, Съдебни експертизи
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.


Предсрочно освобождаване

Мнениеот rossita21 » 02 Май 2017, 11:15

Здравейте,
искам да попитам съгласно промените в ЗИНЗС, НК и НПК обнародвани в Държавен вестник на 07.02.2017 г., как стои въпроса с предсрочното освобождаване. Необходимо е доколкото разбрах да има излежани 2/3 от присъдата, но някъде четох, че трябва задължително да има 6 месеца прекаранив затвора, за да може да се пусне молба за предсрочно освобождаване. Моля за помощ и малко разяснения по въпроса, който предполагам ще се стори глупав на повечето от Вас, но аз нямам познания в тази област.
rossita21
Нов потребител
 
Мнения: 1
Регистриран на: 02 Май 2017, 11:04

Re: Предсрочно освобождаване

Мнениеот katerinakuch » 12 Авг 2017, 18:23

Необходимо е осъденият да е излежал не по-малко от една втора от наложеното наказание лишаване от свобода или не по-малко от две трети от наложеното наказание в случаите на опасен рецидив.
katerinakuch
Потребител
 
Мнения: 872
Регистриран на: 28 Юни 2007, 12:27


Назад към Наказателно право


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта


cron