начало
Всички ефективни присъди в държавата вече са тайна за обществото Всички ефективни присъди в държавата вече са тайна за обществото

Личен обиск

Дискусии и казуси в областта на: Наказателно право, Наказателен процес, Криминалистика, Съдебни експертизи
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.


Личен обиск

Мнениеот faraon » 12 Юли 2017, 19:57

Да попитам.По време на личен обиск на обществено място, извършвано от полицай с ранг сержант, с цел установяване на самоличност и претърсване за опасни предмети. Ако намерят в мен електрошоков пистолет "Тейзър" и електрошокова палка, които спадат към графа средства за лична самоотбрана, заедно със спрейовете на основата на капсайцина - "лютиви спрейове" Имат ли право да ми отнемат тези вещи, които не са крадени, а са придобити по надлежния ред, закупени от лицензиран оръжеен магазин и да ме задържат в РПУ за срок от 24 часа ?
faraon
Нов потребител
 
Мнения: 3
Регистриран на: 12 Юли 2017, 19:47

Re: Личен обиск

Мнениеот katerinakuch » 12 Юли 2017, 20:43

Не.
katerinakuch
Потребител
 
Мнения: 880
Регистриран на: 28 Юни 2007, 12:27

Re: Личен обиск

Мнениеот gridiron » 15 Юли 2017, 14:52

faraon написа:Да попитам.По време на личен обиск на обществено място, извършвано от полицай с ранг сержант, с цел установяване на самоличност и претърсване за опасни предмети. Ако намерят в мен електрошоков пистолет "Тейзър" и електрошокова палка, които спадат към графа средства за лична самоотбрана, заедно със спрейовете на основата на капсайцина - "лютиви спрейове" Имат ли право да ми отнемат тези вещи, които не са крадени, а са придобити по надлежния ред, закупени от лицензиран оръжеен магазин и да ме задържат в РПУ за срок от 24 часа ?


Споделете .бяхте ли задържан ?
gridiron
Потребител
 
Мнения: 143
Регистриран на: 10 Ное 2013, 21:28

Re: Личен обиск

Мнениеот faraon » 15 Юли 2017, 22:55

Имаха това намерение, но не успяха. На въпроса, че трябвало да ме задържат, аз им отговорих, че техническите характеристики на средствата за самозащита са предназначени само да обезопасят и неутрализират всеки потенциален нападател, като го приведат в такова състояние, което не му позволява да продължи атаката срещу мен. Нападателят просто изпада в състояние на шок, от което излиза след 10 - 15 мин. без опасност за живота му или последствия за здравето му. Казах им още, че, ако, все пак, се опитат да ме арестуват ще се търся правата по съдебен ред и ако трябва ще подам жалба срещу тях за превишаване на служебните правомощия и полицейско насилие. Посочените от мен средства за самозащита не фигурират като опасни предмети в списъците. Ако се разхождам с бокс или телескопична палка, по ще могат да ме арестуват. След изложените от мен аргументи, просто ме пуснаха. Но, определено, ако не успях да им кажа всички тези неща, щяха да ме опандизят, като едното нищо. Все пак, най - много да отчетат дейност с мене.
faraon
Нов потребител
 
Мнения: 3
Регистриран на: 12 Юли 2017, 19:47

Re: Личен обиск

Мнениеот Pause » 17 Юли 2017, 17:55

faraon написа: Посочените от мен средства за самозащита не фигурират като опасни предмети в списъците.

Може ли ,да бъдете по обстоятелствен за тези списъци със опасни предмети понеже за пръв път ги срещам документ да ги казва.
Аватар
Pause
Активен потребител
 
Мнения: 1606
Регистриран на: 29 Авг 2008, 16:14


Назад към Наказателно право


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 4 госта


cron