Страница 1 от 10

лекции по гражданско право на доц.Иван Русчев

МнениеПубликувано на: 12 Ное 2003, 17:00
от Georgi Andonov
Имам нужда-СПЕшНО-от лекции по гражданско право на доц.Иван Русчев.
Всеки бил при него снае са какво става въпрос!Са непревсемаемите му
тестове...Моля са вашата помощ,колкото и дребен да ви се вижда пробле-
ма.Предварително искам да благодаря на всички-на теси,които ще проче-
тат обявата ми,на теси,които ще и се смеят,дори на теси,които ще ми по-
могнат!

Един объркан студент

Re: Lekcii na Ruschev po Grajd.Pr.

МнениеПубликувано на: 12 Ное 2003, 17:12
от 12345
А кой е точно този доц. Русчев и в кой ВУЗ преподава? Тотално неизвестен е -явно не е писал нищо забележително и свястно като научен труд, защото няма (май) някой от популярните писачи от областта на гражданското право който да го е цитирал в своя книга.
Изпит по гражданско право с тестове?!?!?!?!?!?!?!?!?!
И такова ли животно измислиха
Евалла Русчев, евалла

Re: Lekcii na Ruschev po Grajd.Pr.

МнениеПубликувано на: 12 Ное 2003, 17:24
от 12345
Добре де, след като е СУ, не става ли да четеш от М. Павлова или Таджер-мисля, че всеки ги признава, когато става дума за Гражданско право-обща част, дори тоя Русчев?
...Или бъркам

Re: Lekcii na Ruschev po Grajd.Pr.

МнениеПубликувано на: 12 Ное 2003, 17:45
от 12345
Това ми намирисва на тотална простотия от страна на тоя Русчев - има право на различни възгледи от тези на Павлова, но все пак става дума за Гражданско право-обща част (демек Обща теория на гражданското право)-чудно ми е какви толкова диаметрално противоположни тълкувания и разбирания може да има по тази материя?
Да вземем например общото учение за гражданските сделки и темата за сроковете в гр. право, с които теми обикновено завършва въпросника по Гражд-ко право-обща част. Цитират се главно и се разясняват съответните норми, които уреждат това (от ЗЗД, разбира се)-е, добре, питам се аз, след като толкова много мастити автори са изляли кофи с мастило, този Русчев да не би да е измислил нови положения в тази област, неразглеждани досега(което ми звучи невероятно-да не би да не сме се сетили за някое ново основание за нищожност или унищожаемост на гражданските сделки напр.) Или казано по друг начин - смешно е и твърде жалко този Русчев да се прави на толкова отворен и на новий Живко Сталев, да кажем. Като е такава отворка да се хване да напише негов учебник и от там да се чете, когато той чете дисциплината...Ами така, де
Абе Геца-тоя Русчев(с тия тестове) да не е корумпиран нещо-щото така както ги описваш нещата, на мен лично ми намирисва само и единствено на просене на пари от негова страна?

Re: Lekcii na Ruschev po Grajd.Pr.

МнениеПубликувано на: 12 Ное 2003, 18:13
от чагвноагхфавосщк
И какво чак толкова им оспорва на Павлова, Таджер и другите?!?

Re: Lekcii na Ruschev po Grajd.Pr.

МнениеПубликувано на: 12 Ное 2003, 18:27
от 1234
За такива "личности" като доц. Русчев, Panican Whyasker сътвориха цял албум-Digital Zombie и още по-конкретно 1 парче, наречено "Човека-нечовек" !!! Чуйте го

Re: Lekcii na Ruschev po Grajd.Pr.

МнениеПубликувано на: 12 Ное 2003, 19:54
от karo
Русчев ми е преподавал и мога за него да кажа само три неща - готин, готин, готин! Проф. Мария Павлова и тя е готина (е, как иначе - нали се закле скоро като конституционен съдия:)) ), макар че следва плътно курса на проф. Таджер и е „безпощадна” в доводите си при най-безспорните въпроси в гражданско-правната материя:)))))).

Re: Lekcii na Ruschev po Grajd.Pr.

МнениеПубликувано на: 12 Ное 2003, 20:05
от Дисциплинарен съд
Вижте "готиния", къде си е посочил адреса на адвокатската си кантора. Данните са от Lex,bg

Русчев, Иван Русчев
Адвокатска колегия Хасково
Адрес: София 1000, СУ "Климент Охридски", Катедра "Гражданско право"
Номер в Lex: 14349

Re: Lekcii na Ruschev po Grajd.Pr.

МнениеПубликувано на: 13 Ное 2003, 11:17
от Е
Колега, и аз ще се явявам лятото при този знаменит екземпляр. Говореше се, че може би ще си издаде учебник, но ако бъде запитан отговаря нещо от типа- вижте от колегите си от горните курсове, те разпространяват някакви апокрифни писания, в които горе-долу се съдържат неща, дето може и да съм ги казал. Бихте ли се доверили на тези писания?
Абе, я да не ни пука. Така или иначе-поне на леции не е казал нищо принципно различно от вече известните неща. Най-много за притезателното субективно право да чертаем кога било в латентно състояние и кога еректирало. Това дали го има в теста?
Пък като ни скъса - ще се явяваме до дупка. Тъкмо ще станем гении по теория на ГП.

Re: Lekcii na Ruschev po Grajd.Pr.

МнениеПубликувано на: 13 Ное 2003, 12:37
от знаем го Русчев
Русчев ми предаваше в БСУ по вещно и банково право, а на курсовете след мен и по облигац. право. Винаги при него е била голяма касапница, защото държи на всевъзможни подробности, срокове и т.н. Най-много държи на собствените си лекции. Не знаех, че вече преподава и гр.право-обща част.

Re: Lekcii na Ruschev po Grajd.Pr.

МнениеПубликувано на: 13 Ное 2003, 14:29
от Олга
И на мен ми е преподавал Русчев по облигационно и банково право в БСУ - не знам дали ще ти бъдат полезни, но имам тестове с отговори по облигационно право - ако искаш, пиши ми на мейла да се разберем да ти ги дам.
На моя тест се паднаха 1/2 от въпросите на тези тестове и изкарах 4. Признавам си, че ако не бях запозната с начина му на задаване на въпроса, и с отговорите, които той е дал за верни и които очаква да му бъдат дадени, никога нямаше да мога да се справя. На теста имахме 20 въпроса, от които ако отговориш на 11 - тройка, 13-4, 16-5, 18-5 и 20-6.
Аз лично 9-10 въпроса ги знаех от моите тестове, а на останалите се опитвах да разсъждавам, по начин аналогичен на тези тестове.

Re: Lekcii na Ruschev po Grajd.Pr.

МнениеПубликувано на: 13 Ное 2003, 14:56
от Мариана
Аз лично съм се явавала на два изпита при Русчев. По гражд.право - имах 6, като се има впредвид че бях чела единствено от учебниците на Павлова - ГП - І и ІІ том.
По облигац.право - имах 5. За него пък четох от лекции на Русчев и учебниците на Кожухаров. Лично аз съм доволна от Русчев, от начина по който преподава и изисква. Съжалявам, че не ми предаваше и по Търговско право.
/Само изказвам мнение, с лекции по ГП не мога да помогна, просто нямам/

Re: Lekcii na Ruschev po Grajd.Pr.

МнениеПубликувано на: 13 Ное 2003, 15:02
от Anastassia.Terzieva
Доц.Русчев ми е преподавал и мога да кажа без колебание, че човекът наистина е готин, освен това определено си ползва главата по предназначение.
За колегата 12345 - само това че доц.Русчев няма издадени учебници не ви дава достатъчно основание да се отнасяте с пренебрежение, особено когато нямате лични впечатления, на които да се базира отношението ви. :))))))))))))))

Re: Lekcii na Ruschev po Grajd.Pr.

МнениеПубликувано на: 18 Ное 2003, 13:52
от Е
До Георги Андонов,
Чак сега ти видях съобщението. В СУ съм, втори курс задочно. Интересно беше да прочетем мненията на хора, които са изкарали изпита при него. Аз сигурно ще се явявам юни, а може и да го оставя за септември.
Мисля, че Русчев по-скоро търси мисленето, отколкото зубренето. Понякога обаче ми прилича на комплексар, защото какво да ти кажа, може да се правиш на настандартен, но няма нужда чак толкова да изтъкваш винаги различните си позиции. С авторитетите трудно се спори, освен ако наистина не става дума за някакви нови неща. Това не винаги прави добро впечатление, особено ако е хронично, както при него. Сега, не знам, ама изявления като "клетата Павлова" и т.н. не ми звучат много хумористично, именно защото издяват напъване да се докажеш. Пък един човек със самочувствие не търси непременно подобен тип самоизява.

Re: Lekcii na Ruschev po Grajd.Pr.

МнениеПубликувано на: 23 Ное 2003, 23:31
от viaram
Миналата година секретарката на катедрата по ГП науки е изнесла отговорите на тестовете след началото на изпита, но преди неговия край. Идеята е била студентите веднага след предаване на тестовете да си проверят резултатите.

Някои студенти са имали свои хора около катедрата и те са им изпращали отговорите с sms по време на изпита. И са успяли да си напишат теста :))

Но може тази година са се усетили ;))

Re: Lekcii na Ruschev po Grajd.Pr.

МнениеПубликувано на: 24 Ное 2003, 12:01
от montedzemolo
Kak може един човек да преподава по гр. право - об. част, вещно право, банково право и облигационно право? Дали не е титуляр и на курса по танатология в някой известен университет?

Re: Lekcii na Ruschev po Grajd.Pr.

МнениеПубликувано на: 26 Ное 2003, 16:42
от Doz.Dr. Sasheto Ivanov
Vankata e naj-velikija civilist, sled Krasimir Dimitrov, Petko Pikata i Mateeva.
Krajno vreme beshe spetsialist po obligatsija da prepodava GP-obshta chast.

Gotvete se za mnogo beli noshti...

Re: Lekcii na Ruschev po Grajd.Pr.

МнениеПубликувано на: 26 Ное 2003, 17:12
от X
Уважаема Анастасия Терзиева,
за Русчев мога да ви кажа следното: единственото нещо. с което доцента доктор Иван Русчев е допринесъл за развитието на българската цивилистика, са деструктивни критики на безспорни авторитети, оставили доста преди него значителна следа в българското право, както и маргинални теории по почти всеки въпрос, несподеляни от никой друг теоретик и напълно неприложими в практиката.
В резултат, неговите студенти нямат абсолютно никаква полза от него, най-много в резултат на общуването с него да получат неизлечимо отвращение от гражданското право.
С две думи: Ruschev SUCKS!

Re: Hmm..

МнениеПубликувано на: 04 Сеп 2005, 21:53
от Гост
MOCKINGBIRD написа:With all my due respect..Ama dali Krasimir Dimitrov ti e prepodaval po ne6to?6toto kato yurist e blestq6t..kato lektor sy6to..ama kato otrno6enie kym studentite e potresava6to otvratitelen:)A za Rus4ev..ne poznavam edin 4ovek,kojto da ima dovro mnenie za sy6tiq..spored men tova e p pokazatelno)

Gotvete se za mnogo beli noshti...
[/quote]
На мен доц. Димитров, за когото преди малко спомена, ми е преподавал по "семейно и наследствено право". Искаше да се знае всичко, като изпитваше по около половин час върху целия материал, който е изчел.

Re: lektzii

МнениеПубликувано на: 06 Сеп 2005, 11:23
от Гост
candle написа:Naistina e izklyuchitelen prepodavatel.Ponezhe sega zapochvam da se gotvq po Grazhdansko pravo,niakoi mozhe li da mi preporycha uchebnitzi-pazara e pulen s materiali,no vi molq kato kolegi,koito imat po-zadylbochen pogled vyrhu neshtata da mi kazhete koi sa nai-dobrite,ako mozhe i kakvi kazusi da reshavam-niqkoi avtori i izdaniq! blagodarq vi i priqten den!

Хубав е учебникът на проф. Филип Рачев по гражданско право, както и този на акад. Любен Василев.