начало

Извънредното заседание на парламента не се състоя Извънредното заседание на парламента не се състоя

осъден несправедливо

Дискусии на тема съдебната власт в България


осъден несправедливо

Мнениеот niksannn » 25 Дек 2018, 18:47

Здравейте!Темата е за това как бившата ме осъди за домашно насилие,като на първа инстанция по безпорни начин се доказа,че на твърдяната дата,час,място не съм бил изобщо там с писмени и свидетелски показания,на втора инстанция Варненски окръжен съд приема че е имало акт на психическо насилие от свидетелските показания на майката и бащата на бившата!Те изобщо не са били там,на конкретната дата място час!Как стават тези номера! Искам помощ,ако някой знае как да върна делото за разглеждане от друг състав или къде може да отида да се оплача.Моля ви за помощ,не съм съгласен да ме изкарат насилник и с го ползват срещу мен в село за родителски права!Моля за помощ към кого да се обърна,решението не подлежи на обжалване.Надявам се да има институция която може да провери!
niksannn
Младши потребител
 
Мнения: 12
Регистриран на: 23 Юли 2018, 12:38

Re: осъден несправедливо

Мнениеот bvoykov » 29 Дек 2018, 17:13

Здравейте отново, niksannn,

На практика възможностите Ви за обжалване са изчерпани. Няма институция, която да може да провери правилността на решението, щом е окончателно. Разбира се, може да инициирате проверки от всякакво естество чрез сигнали до прокуратура, Инспекторат към ВСС и т.н., но едва ли ще има резултат, пък и по отношения на прокуратурата може и за Вас да има последици (в.ж. чл. 286 от Наказателния кодекс). На теория имате някакъв своеобразен "способ" за обжалване в лицето на производството по отмяна на влезли в сила съдебни решения по чл. 303 и следващите от Гражданския процесуален кодекс (ГПК). Основанията, на които може да искате отмяната, са изчерпателно посочени в този чл. 303, като неправилността не е сред тях, тоест става въпрос за извънредни обстоятелства, разкрити престъпления, които са повлияли на някои от участниците, да е имало други обстоятелства, за които е нямало как да узнаете по никакъв начин, а сте разбрали след влизането на решението в сила и т.н., изобщо шансовете са минимални. Докато премине производството по отмяна, мерките за защита най-вероятно ще са вече изтекли.
Това, че имате влязла в сила заповед за изпълнение, не означава, че непременно ще изгубите делото за родителските права, може майката да има други кусури, които да компенсират издадената срещу Вас заповед. Другият вариант е да се борите за възможно най-благоприятният режим на лични отношения в делото за родителските права и да го спазвате редовно... макар че най-добрият вариант е всъщност да се разберете с майката, никой държавен механизъм не може да поправи вредата, която ще причините на детето с тези дела и противопоставяния, може да хвърлите поглед на една статия в този сайт.
Дори и да загубите делото за родителските права, винаги може да заведете ново такова при промяна на обстоятелствата, били те във Ваша полза или във вреда на другата страна, но всичко това е трудно и изтощително.
bvoykov
Потребител
 
Мнения: 285
Регистриран на: 06 Юни 2013, 17:43

Re: осъден несправедливо

Мнениеот niksannn » 29 Дек 2018, 23:26

Здравейте!Относно отговора ви,ще ви обесня изчерпателно!Така,на 11.09 районния съд отхвърля молбата и и даже я осъжда!на 13.09 получавам решението и отивам да видя детето си което не бях виждал 2 месеца,защото имах ограничителна заповед!Преди да отида в тях,минавам през РПУ и ги помолих да ме придружат защото се притеснявах,но ми отказаха.Влизам в тях и какво да видя,детето с един голям картоф в ръцете,болно едвам диша и силно занижена хигиена (детето е на 1годинка) и за капак,тази му изми главата на външната мифка със студена вода!При видяното се качвам с детето в колата и тръгвам към Велико Търново.Естествено че бях на на ясно че тя пак нещо ще излъже,и се подсигорих с доказателства и свидетели като бях там и като вземах детето,което тя ми дава в ръцете!Веднага отивам пл и лекар с детето,и лекарите установяват остро възпаление на ушите,кашлица,хрема ,кожни обриви от несменен ипелени и не измиване,при сменяне на памперса детето плаче,и за капак въшки!Имам амбулаторни листи,социалните са информирани!Преди това съседи са я виждали да бие детето,оставяла го е няколко пъти ,няма доход,живее с маикаси бащаси и още 5 човека и още едно дете!Никой няма доход официален,дебела история в социалните,расли са в сиропиталища!Та на 27.11 имахме дело,но адвоката ми (който почина внезапно) ми каза че го е отложил,защото 28.11 имахме дело за привременни мерки.На привременните мерки се споразумихме да се прибере тя при мен и детето.Седмица по късно адвоката ми почина,и се обаждам да питам за кога е делото,което тя обжалва и от съда ми отговарят че чакали решение!Питах ги как така като адвоката ми каза че е отложено,а те ми отговарят че е подал молба да се гледа делото без мен и него!Излиза решение което изменя частично предишното,като ми забраняват да се въздържам от от насилие без срок и ограничение,само това!В мотивите си пише че пред районния съд се установява скандал,а никъде не го пише в протоколите!Даже повече,за твърдят ата дата час и място мен ме е нямала,доказано с трима свидетели,график,служебна бележка.И тази мойта като излиза решението,отива сменя лекарите на детето и духва пак при техните,детето остава при мен пак болно!Днеска цъфна с полиция у дома,като заблуди полицаите че имала заповед за защита,и детето трябвало да живее с нея!Казах на полицаите,че в заповедта не пише никаде че определя местоживеенето на детето при нея,а само да се въздържам от насилие,и когато има висящо дело за родителски права ЗЗДН не определя местоживеенето на детето.Провериха и излезнах прав,но на нея нищо не направиха че ги подведе и ми казаха да пусна жалба в прокуратурата за случея
niksannn
Младши потребител
 
Мнения: 12
Регистриран на: 23 Юли 2018, 12:38


Назад към Съдебна власт


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта


cron