начало

Къде и с какви последици се произнася делбеният съд по възраженията Къде и с какви последици се произнася делбеният съд по възраженията

ШЪ СЪ СЪДИМЕ

Дискусии на тема съдебната власт в България


ШЪ СЪ СЪДИМЕ

Мнениеот justmy » 11 Дек 2014, 08:38

http://www.mediapool.bg/bivsha-obvinite ... 22365.html :idea:
Решението на ВКС по случая "Кольова" е изключително важно, защото в него за първи път изрично се посочва защо някои категории граждани заслужават да получават по-големи обезщетения от останалите пострадали от действията на прокуратурата. Съдът смята, че "полицаи, военни, магистрати, митнически служители и прочие" служители трябва да бъдат овъзмездени с по-високи суми, тъй като "очакванията и изискванията на обществото към тях за почтеност и спазване на законите, са изключително завишени".Практиката на българския съд показва, че Темида е много по-състрадателна към тази "отбрана" част подсъдими граждани. Проучванията на Mediapool за решенията на съда по ЗОДОВ показа, че подходът към останалите граждани е различен - много по-тежки наказателни репресии (в това число многогодишен престой в ареста, влачени с десетилетия дела и дори случаи на незаконно вкарване в затвора) водят до много по-малки обезщетения.

А конституцията кво дека по туй Глава VIII
Основни права и задължения на гражданите


Член 71
Всички граждани на Народната Република България са равни пред закона.
Не се признават никакви привилегии, основани на народност, произход, вяра и имотно състояние.
Принцип от римското право е по-добре десет виновни на свобода, отколкото един невинен в затвора. У нас нагласите са обратни. Съдебна система" - разбирай система, която трябва да бъде съдена.
Аватар
justmy
Потребител
 
Мнения: 325
Регистриран на: 16 Окт 2009, 16:03
Местоположение: пред Съдебната палат(к)а

Назад към Съдебна власт


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 12 госта


cron