Страница 1 от 1

Съдебен заседател

МнениеПубликувано на: 21 Сеп 2014, 21:08
от maria__simova
Здравейте искам да попитам доходоносна ли е тази длъжност съдебен заседател-колко се заплаща, плаща ли се данък и има ли финансова изгода да се работи тази длъжност!Благодаря за отговора!

Re: Съдебен заседател

МнениеПубликувано на: 21 Сеп 2014, 21:31
от doc03
Що? В рушв ..., пардон, в митницата не стана ли?

Защо, вече, не се хванете с Работа? С нещо по-сериозно от хороскопи, имам предвид ... и да се откажете от конкурси за позиции, за които нямате понятие от представа, какво е съдържанието на работата?

П.П. Не съм злобен, нито лош, просто съм реалист ...

Re: Съдебен заседател

МнениеПубликувано на: 21 Сеп 2014, 21:35
от maria__simova
doc03 написа:Що? В рушв ..., пардон, в митницата не стана ли?

Защо, вече, не се хванете с Работа? С нещо по-сериозно от хороскопи, имам предвид ... и да се откажете от конкурси за позиции, за които нямате понятие от представа, какво е съдържанието на работата?

П.П. Не съм злобен, нито лош, просто съм реалист ...

Просто питам ако желаете отговорете ако ли не защо влизате в темата забелязах че в другите теми само се заяждате с хората!Ужас!Нямам думи!Пази Боже България от такива хора!Потрес!

Re: Съдебен заседател

МнениеПубликувано на: 21 Сеп 2014, 22:49
от doc03
Ще посочите ли от къде е този ужас и потрес, и с кого се "заядох"? Щом думите ми не Ви удовлетворяват, и не Ви харесват (защото са реалистични!), това означава, че се заяждам, така ли? И сте в ужас? ... и сте потресена? ...
Нещо много лесно се потрисате, и, ако е така - не сте за съдебен заседател! В администрациите, в които сте се загледала, такива неща, като това, тук, ще Ви се случват понякога и по десет пъти на ден. И? ....
Това не е "минута е много", нито пък с мненията си някой е длъжен да отговаря по ред, начин и вид, който Ви е максимално угоден, още повече на въпроси като от форуми за тийнейджърки.

http://www.rs-nesebar.org/CMS_ADM/image ... ya.S.Z.pdf

http://www.bg-pravo.com/2011/04/43.html

Като съдебни заседатели, нещо попадам все на вампири, на по над 100 години, дето не могат да се качат по стълбичката да си стигнат до столчетата, и ме карат да крещя в залата, или все се навеждат наляво-надясно, че не дочуват, да питат, какво съм казал ... та на 33 ... що не се захванете с нещо, дето може да се пипне, а търсите все едни такива размити амплоа(та)?

П.П. Да .... може би на България очно такива хора кат Вас й трябват ... то затова сте се наплодили и намножили ... Ще Ви дам жокер - в министерствата има едни такива, синекурни длъжности, дето трябва служителите да плащат, че ги заемат, а не на тях да им плащат, така че - преориентирайте се Овреме!

Просто отговарям ... След време, ще оцените отговора ми.

Re: Съдебен заседател

МнениеПубликувано на: 21 Сеп 2014, 23:29
от maria__simova
Благодаря много за линковете-сега вече всичко ми стана ясно!
Лека вечер!

Re: Съдебен заседател

МнениеПубликувано на: 21 Сеп 2014, 23:51
от doc03
Моля, лека и щастлива и на Вас! :)

Re: Съдебен заседател

МнениеПубликувано на: 22 Сеп 2014, 00:04
от ilian_todorov
maria__simova написа:Здравейте искам да попитам доходоносна ли е тази длъжност съдебен заседател-колко се заплаща, плаща ли се данък и има ли финансова изгода да се работи тази длъжност!Благодаря за отговора!

Не, не е доходоносна. Да, плаща се данък след като се декларира. Преди да попитате за финансова изгода, прочетете колко годинки дават за получаване на подкуп. :D

Re: Съдебен заседател

МнениеПубликувано на: 22 Сеп 2014, 00:16
от doc03
.... еееееееееее!
Това си беше почти клевета :D (за корупционна готовност :) )

Re: Съдебен заседател

МнениеПубликувано на: 22 Сеп 2014, 00:17
от ilian_todorov
doc03 написа:Като съдебни заседатели, нещо попадам все на вампири, на по над 100 години, дето не могат да се качат по стълбичката да си стигнат до столчетата, и ме карат да крещя в залата, или все се навеждат наляво-надясно, че не дочуват, да питат, какво съм казал ... та на 33 ... що не се захванете с нещо, дето може да се пипне, а търсите все едни такива размити амплоа(та)?

Е, чак пък на 100 години. Има възрастови ограничения.
Това, че питат не е толкова лошо. Неприятното е, че в повечето случаи са безхаберни. Толкова години съм бил подсъдим, никога за нищо съдебен заседател не ме е питал. Седят и гледат заседанието отблизо. Имаше един случай, когато на заседателката (около 60-65 годишна) й звънна мобилния и тя излезе да говори с дъщеря си отвън, а заседанието си продължи. Тия чукундури не разбират и не се интересуват, че имат право да бламират съдията и постановят друга присъда, ако не са съгласни с него.

Съдебен заседател

МнениеПубликувано на: 24 Окт 2014, 12:40
от rpetkova78
Каква е сумата, която се заплаща на съдебните заседатели ?

Re: Съдебен заседател

МнениеПубликувано на: 24 Окт 2014, 18:16
от ilian_todorov
rpetkova78 написа:Каква е сумата, която се заплаща на съдебните заседатели ?

НАРЕДБА № 1 ОТ 3 ФЕВРУАРИ 2011 Г. ЗА СЪДЕБНИТЕ ЗАСЕДАТЕЛИ
Издадена от Висшия съдебен съвет
Обн. ДВ. бр.14 от 15 Февруари 2011г.
.......................................................................................................................................................................................................................................................................................................
чл. 13. (1) Съдебните заседатели получават възнаграждение от бюджета на съдебната власт.
(2) Възнаграждението на съдебните заседатели за всеки заседателен ден се определя въз основа на действително отработените часове за деня, които съответстват на времетраенето на съдебното заседание до обявяването на съдебния акт, включително и за започнат час.
(3) Възнаграждението се изплаща ежемесечно за всички заседателни дни на съответния месец.
Чл. 14. Размерът на възнаграждението на съдебните заседатели се равнява на 1/22 на ден от 50 % на основната заплата съответно за районен съдия, за окръжен съдия и за съдия от военен съд.
....................................................................................................................................................................................................................................................................................

Re: Съдебен заседател

МнениеПубликувано на: 04 Май 2017, 19:38
от lbslbs
ЗАКОН ЗА СЪДЕБНАТА ВЛАСТ

............................................................. изм. ДВ. бр.107 от 24 Декември 2014г., изм. ДВ. бр.14 от 20 Февруари 2015г., изм. и доп. ДВ. бр.28 от 8 Април 2016г., изм. ДВ. бр.39 от 26 Май 2016г., изм. ДВ. бр.50 от 1 Юли 2016г., изм. и доп. ДВ. бр.62 от 9 Август 2016г., изм. ДВ. бр.76 от 30 Септември 2016г., изм. ДВ. бр.13 от 7 Февруари 2017г., изм. ДВ. бр.14 от 10 Февруари 2017г.
..............................................................................................................

Чл. 73. (Изм. - ДВ, бр. 62 от 2016 г., в сила от 09.08.2016 г.) (1) За времето, в което съдебните заседатели изпълняват функциите си и задълженията, свързани с тях, им се заплаща възнаграждение от бюджета на съдебната власт.

(2) (Изм. - ДВ, бр. 13 от 2017 г.) Възнаграждението на съдебните заседатели за всеки заседателен ден се определя въз основа на действително отработените часове за деня, които съответстват на времетраенето на съдебното заседание до обявяването на съдебния акт, включително и за започнат час. В случай на отлагане на съдебното заседание на съдебните заседатели се заплаща възнаграждение, изчислено по реда на ал. 4.

(3) Възнаграждението се изплаща ежемесечно за всички заседателни дни на съответния месец.

(4) Размерът на възнаграждението на съдебните заседатели на ден се равнява на една двадесет и втора от 60 на сто от основната заплата съответно за районен съдия, за окръжен съдия и за съдия от военен съд, но не по-малко от 20 лв. на ден.

(5) На съдебните заседатели се възстановяват разходите за транспорт, които са направили във връзка с участието си в съдебни заседания.

(6) В срок до три месеца след полагане на клетвата съдебният администратор или административният секретар на съответния съд и Националният институт на правосъдието организират и провеждат начално обучение на съдебните заседатели.