начало

Главният прокурор се самоизолира, има близък с COVID-19 Главният прокурор се самоизолира, има близък с COVID-19

За съдебната власт - GeorgiKERELOV

Дискусии на тема съдебната власт в България


Re: Прокурорският произвол със съдебна благословия в България

Мнениеот GeorgiKERELOV » 23 Дек 2008, 14:12

1968 написа:Керелов, стига глупости.Я си отговори на обратния въпрос, ами ако ВСС каже, чекандидата на Пенчев не става за нищо, какво като му е написал необходимата характеристика, каква е гаранцията, че ще става за нещо.......само работата може да покаже кой става и кой не става.Ако не знаеш, да ти кажа ,че ВСС няма "обвързан" мандат, така, че не дължи отчет на "избралите ги"....

Къде го чукаш, къде се пука ! :lol:
GeorgiKERELOV
Активен потребител
 
Мнения: 1180
Регистриран на: 07 Фев 2007, 21:19
Местоположение: georgikerelov@yahoo.com

Re: Прокурорският произвол със съдебна благословия в България

Мнениеот 1968 » 23 Дек 2008, 14:28

Там, където не го разбираш ти.... :lol:
1968
Потребител
 
Мнения: 571
Регистриран на: 21 Окт 2005, 15:02

Re: Прокурорският произвол със съдебна благословия в България

Мнениеот ivan33 » 23 Яну 2009, 06:55

И от къде на къде ще триете темите на г-н Керелов? Можете просто да не ги четете .Какво искате да ни внушите , че той просто си пише ей така и сипе помия по съдебната система без никакъв повод .Да се изселил и от България . Ако всички се изселим ,то кой ще Ви изкарва заплатите . Не Ви ли стигат тия дето вече се изселиха?А те се изселиха именно защото България е на този хал. А тя е на тоя хал защото основата й е прогнила .Какво е държава без съдебна система. Пусти мечти !Всичко читаво и що годе грамотно вън от България .Тука само маргиналите, че по-лесно да върви далаверата.
В интерес на истината и аз съм с отлични впечатления от административните съдилища . Такива решения не съм виждал през последните 20г. Дано /дай Боже /да не ги съсипят -да ги приобщят към себе си останалите.Така , че нищо чудно описаните сценарии да са истина . Даже много е вероятно.В България всичко може.
ivan33
Потребител
 
Мнения: 158
Регистриран на: 13 Дек 2006, 20:35

Re: Магистрати - Хулигани ?

Мнениеот GeorgiKERELOV » 02 Фев 2009, 11:20

Съдия от Районния съд в Русе е предизвикал скандал с таксиметров шофьор, след употреба на алкохол и се е държал арогантно с полицаи на 31-ви декември.....
http://news.ruse24.bg/72071.html


Районният прокурор Свилен Стефанов от Русе подаде оставка http://www.ruseinfo.net/news_53740.html
На 23 октомври около 02.00 часа в оперативната дежурна част на Второ РУ на МВР в Русе, е получен сигнал от персонала на бистро “Магнит” в Русе за възникнал скандал в заведението......
GeorgiKERELOV
Активен потребител
 
Мнения: 1180
Регистриран на: 07 Фев 2007, 21:19
Местоположение: georgikerelov@yahoo.com

Re: Магистрати - Хулигани ?

Мнениеот system » 02 Фев 2009, 11:39

Какъв е изводът ?
Магистрати, пийте си ракията вкъщи и ще добрувате дълго време на поста си.
Във всеки случай, има някаква полза от Вашите препратки, господин Керелов. Веднага научаваме кой кога и къде е "зацапал свещите".
system
Активен потребител
 
Мнения: 1870
Регистриран на: 22 Ное 2007, 10:34

Re: Магистрати - Хулигани ?

Мнениеот plamen_penev » 02 Фев 2009, 12:47

"Всяко стадо си има мърша"... Това, което не мога да приема е, че има много почтени магистрати, които се правят, че "не забелязват" "мършата", а някои дори я прикриват и когато някой ги посочи рипат в защита на тези, на които мястото им не е в съдебната система... Не го разбирам... Прокурор или съдия (да оставим елементарната човеченост, познава закона!) блъска кола или човек на улицата и най-спокойно си продължава по пътя! Този човек съди другите!
plamen_penev
Активен потребител
 
Мнения: 1388
Регистриран на: 13 Май 2007, 17:01
Местоположение: Пловдив

Re: Магистрати - Хулигани ?

Мнениеот Гост » 02 Фев 2009, 13:00

*За което съответно бива наказан.По установения законов ред. Като другите граждани. Вие незабавен разстрел от трибунал ли предлагате?
Гост
 

Re: Магистрати - Хулигани ?

Мнениеот system » 02 Фев 2009, 14:21

Не. Явно идеята е, че въпросният съдия трябва да се хвърли от някой мост.
system
Активен потребител
 
Мнения: 1870
Регистриран на: 22 Ное 2007, 10:34

Re: Магистрати - Хулигани ?

Мнениеот GeorgiKERELOV » 02 Фев 2009, 15:52

system написа:Не. Явно идеята е, че въпросният съдия трябва да се хвърли от някой мост.


Идеята е да не оставяме повече една фуражка на улицата да определя самоволно кои са дребните хулигани и кои не, и кой да отвежда в РПУ-то и му налага наказание за нарушение по указа за борба с дребното хулиганство (имам предвид, че в масовия случай съставен акт от полицая е равен на наложено наказание от съда).

Сега изведнъж като пострадаха "наши" хора от тези усърдни и справедливи фуражки, и нещо май ни стана много криво. :cry: Та тук се сещам за въпроса за цивилизационната ни принадлежност:

cruel_la написа:...... и се присетих за едно изказване на Надежда Михайлова пред "Панорама", мисля, по времето, когато беше външен министър.
Тя тогава каза, че с оглед бъдещото ни членство в Евросъюза, следва да "докажем своята цивилизационна принадлежност". :lol:
Това леко ме потресе тогава :roll: , обаче четейки, че ще взема да и повярвам, че не сме и за таз цивилизация. :lol:


Направих малко проучване на прилагането на указа за борба с дребното хулиганство. Изплуваха безброй случаи, при които полицията се намесва чрез указа за борба с дребното хулиганство за уреждането на дребни граждански спорове в кръчми и таксита - понапили се някои хора, станало им весело, а накрая не си плащат сметката. Сервитьорът или таксиметровият шофьор естествено започват да вдигат шум, става врява и хоп - обаждане на тел. 166 за помощ от патрулка с 2-3 фуражки. После се сещате сами какво става - нередовните клиенти стават дребни хулигани и ги карат с белезниците направо в отрезвителното. На другия ден росни-росни ги карат пред съдията - и там я глоба, я още някой друг ден в отрезвителното. А някъде да е записано, че клиентът е длъжен да плати сметката преди напускане на кръчмата или таксиметровата кола ? Не може ли да я плати и по-късно ? :roll:

А пък често пъти някои хора имат щастието да се спречкат и с фуражки без фуражки (в цивилни дрехи), когато например са изкарали коня си на паша в градинските тревни площи предназначени за игра на малките деца (разбира се, в нарушение на някоя общинска наредба !) - viewtopic.php?f=5&t=33025#p281929

Резултатът в такива случаи е пък същият. :(

Въпрос на манталитет и на цивилизационна принадлежност, явно : към правовите или към полицейските (милиционерските) държави ! :D
Последна промяна GeorgiKERELOV на 02 Фев 2009, 17:39, променена общо 2 пъти
GeorgiKERELOV
Активен потребител
 
Мнения: 1180
Регистриран на: 07 Фев 2007, 21:19
Местоположение: georgikerelov@yahoo.com

Re: Магистрати - Хулигани ?

Мнениеот Гост » 02 Фев 2009, 16:39

:roll: Тук не можах да разбера какво общо има тази част от мой пост по друга тема.И предния по настоящата.Обяснявам си го със собствената си ограниченост, разбира се. :roll: И, се връщам на клона си.
Гост
 

Re: Магистрати - Хулигани ?

Мнениеот plamen_penev » 02 Фев 2009, 17:12

Общото, cruel_la, струва ми се, е "цивилизационната принадлежност" и (вероятно?) идеята на system (юриста, правозащитника?) съдията да се хвърлел от някакъв мост... Аз поне така го схващам... Можем ли да бъдем част от евроцивилизацията, ако прилагаме за щяло и нещяло някакъв там "указ", при това от хора, които като съсловие сами нерядко попадат под ударите на този указ?
Сме ли "цивилизовани"! Така го разбирам господин Керелов.
plamen_penev
Активен потребител
 
Мнения: 1388
Регистриран на: 13 Май 2007, 17:01
Местоположение: Пловдив

Re: Магистрати - Хулигани ?

Мнениеот Гост » 02 Фев 2009, 17:46

:lol: Амин.Аз на г-н Пенев, против общата култура нищо нямам, дори напротив.За правната, обаче, съм склонна да поспоря, и той го знае. :)
В случая, малко буквално е приел поста ми, все пак благодаря за разяснението. :)
Изказването на бившия ни външен министър и тогава и сега, ми е абсурдно, което щеше да личи, ако частта от поста, не бе извадена от контекста на темата, по която бе. Лошото е, че това :"къде са те, къде сме ний", в последно време се поде като масова песен...
:lol: Може, може да се предложат още радикални решения. Не стига съдът, не стигат инспекторати. Що е магистратин, дайте директно с камъни и дърве.Или-бесене на собствените им клони.Като не са дорасли за бюра :lol: :lol: :lol:
Гост
 

Re: Магистрати - Хулигани ?

Мнениеот GeorgiKERELOV » 02 Фев 2009, 18:00

И не мислите ли, като четете за двамата млади подпийнали русенски магистрати, че те нямат нищо общо с дребното хулиганство, а вероятно са имали спорове по сметката на таксито или по качеството на обсужването в кръчмата ? Но нали фуражките са отсъдили друго, "според обстановката", и хоп - да ходят после да обясняват нашите юнаци, че не са дребни хулигани, пък който иска да им вярва ... :D

Та в нашата цивилизация на бозата (някои й казват - на турския кенеф :D ) полицаят очевидно стои по-високо от съдията и прокурора и може да си ги арестува, когато си поиска, а даже да им разпише и дисциплинарното уволнение с един прост акт за извършено нарушение по указа за борба с дребното хулиганство. :shock:

И тогава щом магистратите ни са тръгнали да скачат от мостовете, да се спасяват по-бързо сега, че още по-лошо им се пише после, като че ли .... :D
GeorgiKERELOV
Активен потребител
 
Мнения: 1180
Регистриран на: 07 Фев 2007, 21:19
Местоположение: georgikerelov@yahoo.com

Re: Магистрати - Хулигани ?

Мнениеот plamen_penev » 02 Фев 2009, 18:08

Що е магистратин, дайте директно с камъни и дърве.Или-бесене на собствените им клони.Като не са дорасли за бюра

Почитаема cruel_la. Никой не казва такова нещо за съдебните магистрати! Такъв "хулигански" стил не подхожда на мислещи хора. Но не вярвам да не се съгласите, че има индивиди, които просто не стават за съдии. По различни причини... Какъв е процентът на "калпавите" не се наемам да коментирам, не е и моя работа да правя статистики... Не е трудно да се направи такова вътрешно изследване и да се установи. Подобен вътрешноведомствен опит направи господин Велчев като намери няколкостотин хиляди "забарачени" преписки по прокурорските канцеларии. Защо не продължи мога да се досещам, но не и да знам...
Не бива да схващате недоволството на гражданите от съда, ако и да са с ниска правна култура, както сте благоволила да ме охарактеризирате (аз не бих спорил - така е!) като насочена срещу ВСИЧКИ съдебни магистрати. Казвал съм го толкова пъти! Не знам защо се солидаризирате с понасящите упреци?
plamen_penev
Активен потребител
 
Мнения: 1388
Регистриран на: 13 Май 2007, 17:01
Местоположение: Пловдив

Re: Магистрати - Хулигани ?

Мнениеот huligan » 02 Фев 2009, 18:11

от cruel_la на 02 Фев 2009 04:46 pm

Амин.Аз на г-н Пенев, против общата култура нищо нямам, дори напротив......Що е магистратин, дайте директно с камъни и дърве.Или-бесене на собствените им клони.Като не са дорасли за бюра


То т`ва му е на българина, че бърка общата култура с всеобщата компетентност. Па магистратинът хем да е възвисен и богоподобен, па хем да взема акъл от всеки гражданин и журналист като как за си върши работата. Аха. Сетих се за още. Да ходи пеш и заплатата му да е 141.80 лв. :!: И през цялото време да помни, че е тъмен балкански субектин и не може да се фане за малкия пръст на никакъв европеец.
Аватар
huligan
Потребител
 
Мнения: 123
Регистриран на: 02 Окт 2007, 16:53

Re: Магистрати - Хулигани ?

Мнениеот gudio » 03 Фев 2009, 00:17

8) :roll: Забелязах, че сте раздвижили темата, първоначално посветена на моя приятел Л.Кр. :wink: от Плевен. Понеже съм на градус ( :? :( нещо зачестих тия дни, ама - данъци предстоят и др. стресови обстоятелства :wink: ) и :!: ще си взема такси :lol: :lol:, ще споделя едно лично,... един "личен опит", а именно: докато адвокатствах, винаги се обяснявах със спрелите ме, докато шофирам, полицаи, сам дори ускорявах и провокирах задаването на заветния въпрос "а какво работите" :wink: и т.н. Сега (първи ми обърнаха внимание децата: "татко нещо станал много спокоен и нещо... х-м-м властен")... Та, от две години вече, ако ме спрат полицаи, след проверка на документите, (които любезно предоставям - без всякакви служ.карти и др. "придатъци") пресичам всякакви опити "за пазарлък" :wink: с наистина "строг" тон - "вижте, ако ще пишете нещо, пишете там и не ми губете повече времето, защото много добре знам, че не ви е изобщо работа да стоите тук по това време, още повече да спирате МПС :evil: " :idea: :!: :lol: Оказа се ( :roll: дали са "вълшебни думи" това), че действа безпогрешно :lol: :lol: (Естествено след въпроса "какво работите", и след отговора - "пълен назад"). Мога само да предполагам, че ако някой е съдия, прокурор и пр., би се държал по подобен начин, а ако прекалява - там вече следва и "контра-атаката" :lol: :lol:
Χαῖρε, Ανδρέςκω, ὁ Κύριος μετὰ σοῦ !
http://www.youtube.com/watch?v=hJMUewVpB5Y
Аватар
gudio
Активен потребител
 
Мнения: 3128
Регистриран на: 01 Мар 2006, 19:39

Re: Магистрати - Хулигани ?

Мнениеот GeorgiKERELOV » 06 Мар 2009, 11:32

Състав на Ловешки районен съд оправда бившия шеф на Районния съд в Плевен Любомир Кръстев. Обвинението гласеше, че Кръстев е попречил на полицейска проверка в нощта на 4 срещу 5 август 2007 г., когато шофирал пил и отказал проба за алкохол, не представил документите си и после напуснал мястото с кола на свой приятел. http://dnesplus.bg/Society.aspx?f=99

Да, май България е страната на паралелните истини - за едни Любомир Кръстев бил тогава пиян, за други - не бил, за едни - шофирал, за други - не шофирал, за едни - не представил документите си, за други - представил документите си. :D

Не изявявам предпичитания към ничия версия, но този разнобой между: полиция, висш съдебен съвет, министър на правосъдието и върховен административен съд от една страна, и редовите съдилища от друга страна, въобще не е хубав признак. Той създава чувството за относителност на законите, а изглежда тази относителност не е и само чувство. :(
GeorgiKERELOV
Активен потребител
 
Мнения: 1180
Регистриран на: 07 Фев 2007, 21:19
Местоположение: georgikerelov@yahoo.com

Re: Магистрати - Хулигани ?

Мнениеот plamen_penev » 06 Мар 2009, 14:25

Той създава чувството за относителност на законите, а изглежда тази относителност не е и само чувство.

Още Галилей е открил, че относителността е природно явление :lol:
plamen_penev
Активен потребител
 
Мнения: 1388
Регистриран на: 13 Май 2007, 17:01
Местоположение: Пловдив

Re: Магистрати - Хулигани ?

Мнениеот ivan_lawyer » 06 Мар 2009, 22:54

Ловчанлии са познати като меки хора - състрадателни и отзивчиви.

Защо да се сърдим сега - искате ли един шопски казачок, ето така, за идеята.

Не съм съгласен - направил съм престъпление в Плевен, искам да ме съдят в Районния на Плевен съд (по отвод).

Обаче - обстановката се нагнетява - преса, камери, журналя (с почитание - вестникари).

Ето как се стига до драми.

Пил съм мека, мека Лозова ракия, искам да ме съди мек, мек съдия.
ivan_lawyer
Активен потребител
 
Мнения: 4904
Регистриран на: 25 Мар 2008, 17:46

Re: Магистрати - Хулигани ?

Мнениеот plamen_penev » 11 Мар 2009, 10:32

cruel_la каза:
Може, може да се предложат още радикални решения. Не стига съдът, не стигат инспекторати.

Чета си мненията на форумците и си мисля: Кой ще ги приложи тези радикални решения? Кой БИ МОГЪЛ да ги приложи? ВСС, който започна работата си със самораздаване на едни много спорни пари (толкова спорни, че две дами дори отказха да ги вземат!) и с един правилник, текстове от който бяха отменени по-късно от СЪДА като противозаконни? ВСС! Или Инспектората им, който започна моментално проверки на съдии, които се осмелиха да обжалват в съда изключително спорно, дори някои смятат - незаконно, кадрово решение на ВСС? Или може би председатели на съдилища, които масово (има няколко изключения!) нарушават правилници и публикувани закони?
Кой? Май няма кой... :(
plamen_penev
Активен потребител
 
Мнения: 1388
Регистриран на: 13 Май 2007, 17:01
Местоположение: Пловдив

ПредишнаСледваща

Назад към Съдебна власт


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта


cron