начало

Съдът отказа на Мая Манолова ново преброяване на бюлетините за избор на столичен кмет Съдът отказа на Мая Манолова ново преброяване на бюлетините за избор на столичен кмет

Айде, кандидат-чекиджиите да се хвърлят

Дискусионен форум, посветен на конкурсите за магистрати


Айде, кандидат-чекиджиите да се хвърлят

Мнениеот teogeo » 11 Яну 2017, 21:53

http://www.vss.justice.bg/page/view/4830
11 януари 2017 година

Прокурорската колегия на ВСС, съобразно промените в ЗСВ за първи път през календарната 2017 година планира 19 длъжности за „младши следователи”.

Колегията ще предложи на Пленума на ВСС, на основание чл. 30, ал. 5, т. 7 от ЗСВ да съкрати свободни щатни длъжности „прокурор” и „следовател” и съответно да разкрие щатни длъжности за „младши прокурор” и „младши следовател” съобразно планираните длъжности, считано от датата на вземане на решението.

Предлага се Пленумът на ВСС да разкрие 2 щатни длъжности за „младши прокурори” в Районна прокуратура - Разград и Районна прокуратура -Разлог, след съкращаване на две свободни щатни длъжности „прокурор” в Районна прокуратура - Радомир и Районна прокуратура - Разлог, считано от датата на вземане на решението.

Планираните 19 щатни длъжности за „младши следователи” ще бъдат осигурени чрез съкращаване на свободни щатни длъжности „следовател” и преразпределението им по щата на следствените отдели при окръжните прокуратури. Планира се щатна длъжност „младши следовател” да бъде разкрита в следствените отдели при окръжните прокуратури, както следва: 5 щ. бр. в СГП, по 2 щ. бр. в Благоевград, Бургас и Варна и по една в Монтана, Перник, Пловдив, Кърджали, Разград, Велико Търново и Русе
Аватар
teogeo
Активен потребител
 
Мнения: 1443
Регистриран на: 15 Юли 2009, 22:28
Местоположение: Lovech,Ruse,Sevlievo

Назад към Конкурси, изпити


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта


cron